1EUR = 4.8336 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Toyota rămâne cel mai mare constructor auto din lume, în 2014. Volkswagen ar putea deveni "numărul 1", în acest an

Grupul japonez Toyota Motor Corp. şi-a păstrat titlul de cel mai mare constructor auto din lume în 2014 şi a rămas în faţa rivalul german Volkswagen datorită celor 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, însă cu toate acestea grupul nipon a avertizat miercuri că în 2015 se aşteaptă la o uşoară scădere a vânzărilor sale, transmite AFP. Volkswagen ar putea detrona dominaţia celor de la GM şi Toyota după 70 de ani.

21 ian, 2015 | Agerpres

Vânzările grupului Toyota, care alături de marca cu acelaşi nume include şi diviziile Hino Motors Ltd. şi Daihatsu Motor Co., au crescut cu 3% trecând pentru prima dată în istoria grupului peste pragul de 10 milioane de unităţi. Cu o cifră record de 10,23 milioane vehicule vândute anul trecut, Toyota şi-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare constructor auto din lume, devansând Volkswagen AG care a vândut 10,14 milioane vehicule şi General Motors care a vândut 9,92 milioane vehicule, scrie Agerpres.

Pentru acest an însă Toyota se aşteaptă să vândă 10,15 milioane vehicule la nivel global, cu un procent mai puţin decât în 2014, afectată de cererea slabă din Japonia şi economiile emergente.

Conform acestor cifre, Toyota ar putea fi devansată în acest an de Volkswagen care ar putea deveni pentru prima dată cel mai mare constructor auto din lume, graţie rezultatelor bune de pe piaţa din China unde intenţionează să deschidă noi uzine.

În schimb, Toyota a decis să nu mai construiască noi uzine timp de trei ani, până în luna martie 2016, în ideea de a-şi întări competitivitatea în loc de a se lansa într-o cursă pentru cantitate, a explicat un director al grupului japonez la Salonul auto de la Detroit. 'Dacă cererea va depăşi capacitatea noastră de producţie utilizată la maxim atunci vom analiza posibilitatea majorării după un examen atent al tendinţelor de pe piaţă', a adăugat responsabilul de la Toyota.

General Motors a fost cel mai mare constructor auto din lume timp de şapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producţia Toyota a fost afectată de cutremurul şi tsunamiul care a devastat zona de nord-est a Japoniei. În 2012, însă, grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziţie pe care a păstrat-o şi în 2013 şi 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO