1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

News

Toyota rămâne în topul producătorilor auto, peste Volkswagen şi GM

Toyota şi-a păstrat titlul de cel mai bine vândut producător auto din lume, devansând Volkswagen şi General Motors, în pofida declinului livrărilor în primul trimestru din 2015, transmite Bloomberg.

23 apr, 2015 | Agerpres

Vânzările globale ale grupului nipon Toyota au scăzut cu 2,5% în primele trei luni ale anului, la 2,52 milioane de unităţi. Volkswagen AG, cel mai mare producător auto din Europa, a vândut 2,49 milioane de vehicule, în timp ce compania americană General Motors (GM) a livrat 2,42 milioane de unităţi, scrie Agerpres.

În acest an, grupul german Volkswagen şi-a propus să depăşească Toyota, construind fabrici în China, cea mai mare piaţă auto din lume. Luna aceasta, Toyota a anunţat că va cheltui 1,4 miliarde de dolari pentru a construi uzine în China şi Mexic.

În 2014, Toyota şi-a păstrat pentru al treilea an consecutiv titlul de cel mai mare producător auto din lume în 2014, cu 10,23 milioane de vehicule vândute.

Vânzările Toyota, care alături de marca cu acelaşi nume include şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au crescut cu 3% trecând pentru prima dată în istoria grupului peste pragul de 10 milioane de unităţi. Volkswagen AG a livrat 10,14 milioane de vehicule iar General Motors a vândut 9,92 milioane de unităţi.

General Motors a fost cel mai mare producător auto din lume timp de şapte decenii fiind devansat de Toyota în 2008. GM a redevenit lider în 2011 când producţia Toyota a fost afectată de cutremurul şi tsunamiul care a devastat zona de nord-est a Japoniei. În 2012, însă, grupul Toyota a revenit pe primul loc, poziţie pe care a păstrat-o şi în 2013 şi 2014.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO