Record în industria auto: Toyota, primul constructor care vinde peste 10 mil. maşini, într-un an

Toyota a devenit primul producător auto care a reuşit să vândă pe plan mondial peste 10 milioane de vehicule într-un singur an, în perioada aprilie 2013 - 31 martie 2014, transmite Xinhua. Niponii au vândut în primul trimestru din 2014 mai multe maşini decât General Motors (GM) şi Volkswagen (VW), datorită majorării cererii în Japonia şi China, transmite Bloomberg.
Economica.net - mie, 23 apr. 2014, 07:03
Record în industria auto: Toyota, primul constructor care vinde peste 10 mil. maşini, într-un an

Toyota a reuşit ca în 2013 să-şi păstreze, pentru al doilea an la rând, titlul de cel mai mare producător auto din lume devansându-şi rivalii General Motors şi Volkswagen AG după ce a vândut 9,98 milioane de vehicule. Livrările General Motors au ajuns anul trecut la 9,71 milioane de vehicule, în timp ce Volkswagen, împreună cu diviziile MAN şi Scania, au vândut 9,73 milioane de unităţi.

În perioada ianuarie-martie 2014, vânzările producătorului auto nipon, care includ şi diviziile Hino Motors şi Daihatsu Motor, au urcat la 2,58 milioane de vehicule. Rivalele General Motors şi Volkswagen au anunţat că au vândut 2,4 milioane de vehicule fiecare, dar compania germană încă nu a raportat datele privind livrările de camioane, de la diviziile sale MAN şi Scania.

Este al treilea trimestru consecutiv în care Toyota îşi menţine poziţia de lider al vânzărilor pe plan mondial.

‘Ne aşteptăm ca Toyota să rămână liderul industriei auto până în 2016 sau 2017. Pentru ca Toyota să-şi menţină titlul dincolo de acest an, trebuie să-şi majoreze mai mult vânzările în China’, a explicat analistul Masatoshi Nishimoto, de la compania IHS Automotive din Tokyo.

Luna trecută, Toyota şi-a îmbunătăţit estimările privind profitul operaţional pe care îl va înregistra în anul financiar curent, după ce în trimestrul octombrie-decembrie 2013 acesta a crescut de cinci ori comparativ cu perioada similară a lui 2012.

Grupul nipon se aşteaptă ca în exerciţiul 2013-2014, care se va încheia în data de 31 martie 2014, să obţină un profit operaţional anual de 2.400 miliarde de yeni (17,6 miliarde de euro), în creştere faţă de 2.200 miliarde yeni cât preconiza anterior şi, totodată, un nou record după rezultatul de 2.270 de miliarde de yeni atins în urmă cu şase ani, înaintea crizei financiare din 2009.

În ceea ce priveşte profitul net, Toyota se aşteaptă, în exerciţiul financiar curent, la un profit net record de 1.900 miliarde de yeni.

Această revizuire vine în condiţiile în care, în trimestrul octombrie-decembrie 2013, Toyota a realizat un profit operaţional de 600,5 miliarde yeni, peste estimările analiştilor care mizau pe o cifră de 575,9 miliarde yeni, şi de aproape cinci ori mai mult decât rezultatul înregistrat în perioada octombrie – decembrie 2012.

Pentru acest an, Toyota, împreună cu celelalte două companii din grupul său, Daihatsu Motor şi Hino Motors, intenţionează să vândă 10,32 milioane vehicule la nivel global, devenind prima companie auto care va reuşi să vândă 10 milioane de vehicule într-un singur an.

Te-ar mai putea interesa și
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele sale facilităţi de export la nivel mondial, urmând să producă anual......
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...