1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 37 º

Auto

Toyota se aşteaptă la prima scădere a profitului din ultimii cinci ani

Toyota Motor Corp. a raportat miercuri un profit net record pentru exerciţiul fiscal încheiat în luna martie 2016, adăugând însă că pentru exerciţiul 2016-2017 se aşteaptă la prima scădere a profitului net din ultimii cinci ani ca urmare a aprecierii yenului, informează Bloomberg.

11 mai, 2016 | Agerpres

În perioada cuprinsă între 1 aprilie 2015 şi 31 martie 2016, profitul net anual realizat de Toyota a crescut cu 6,4% până la nivelul record de 2.310 miliarde yeni (21,3 miliarde de dolari), acesta fiind al treilea an consecutiv în care constructorul nipon raportează profituri record. În schimb, pentru exerciţiul fiscal actual, Toyota se aşteaptă la o scădere a profitului net de 35,1% până la 1.500 miliarde yeni (13,8 miliarde de dolari).

'Până acum am beneficiat de un curs de schimb favorabil care a dus la creşterea profiturilor noastre dincolo de capacităţile reale. Însă de la începutul acestui an direcţia s-a schimbat semnificativ', a declarat preşedintele companiei Toyota, Akio Toyoda.

Noile estimări, care nu includ şi impactul închiderii unor uzine ca urmare a e care au devastat Japonia luna trecută, scot în evidenţă impactul pe care îi are aprecierea yenului asupra rezultatelor companiilor nipone care au afaceri peste hotare. În prezent moneda niponă se tranzacţionează la 109 yeni pentru un dolar, comparativ cu aproximativ 120 de yeni pentru un dolar la începutul anului.

Anul trecut, Toyota a vândut 10,09 milioane vehicule (Toyota, Lexus, mini-vehicule Daihatsu şi camioane Hino), o cifră uşor mai mică decât cea din 2014, când Toyota a fost cel mai mare constructor auto din lume. Pentru exerciţiul 2016-17 Toyota are o ţintă de vânzări de 10,15 milioane unităţi, care nu ţine cont însă de suspendarea producţiei la uzinele sale japoneze după cutremurele din luna aprilie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO