TP-Link a lansat la CES 2023 primele sale routere compatibile Wi-Fi 7, dar și noi produse smart home și dispozitive dedicate mediului de afaceri

TP-Link, lider global în furnizarea de echipamente de rețea pentru utilizatorii individuali și mediul de afaceri, a prezentat la CES 2023 cele mai noi produse și tehnologii dezvoltate de companie.
Lidia Neagu - lun, 09 ian. 2023, 16:24
TP-Link a lansat la CES 2023 primele sale routere compatibile Wi-Fi 7, dar și noi produse smart home și dispozitive dedicate mediului de afaceri

Viteze uimitoare pentru cea mai bună experiență online, cu standardul Wi-Fi 7 

La CES 2023, TP-Link a prezentat produse de ultimă generație compatibile cu standardul Wi-Fi 7, dedicate atât consumatorilor casnici, cât și mediului enterprise, extinzând astfel gama sa de dispozitive ce oferă viteze extraordinare, pentru conectivitate de top.  

Unul dintre produsele-vedetă care au primit distincția CES Innovation Award este sistemul mesh Deco BE95, un produs compatibil Wi-Fi 7 care oferă performanțe excepționale, de ultimă generație și conectivitate multi-gigabit pentru întreaga casă. Acest produs Wi-Fi 7 quad-band este cel mai rapid sistem Quad-Band Whole Home Mesh Wi-Fi 7 din industrie, integrând cea mai recentă bandă de 6 GHz, o lățime de bandă de 320 MHz și 4K-QAM pentru o viteză combinată de până la 33 Gbps pe 16 fluxuri.

Un alt produs-vedetă prezentat de TP-Link la CES 2023 a fost sistemul mesh Deco BE65-5G, care combină în mod inovator tehnologia 5G cu tehnologia Wi-Fi 7, oferind conexiuni ultra-rapide. Este suficient ca utilizatorii să conecteze o cartelă SIM 5G, pentru a se putea bucura de toată puterea noii generații Wi-Fi, iar Deco BE65-5G este un sistem mesh cu viteze Wi-Fi tri-band de 11 Gbps, viteze de descărcare 5G de până la 3,4 Gbps și trei porturi WAN/LAN 2,5G, care este capabil să transforme tot acest potențial într-o experiență memorabilă de navigare. Deco BE65 este un alt sistem mesh Wi-Fi 7 prezentat la CES 203, cu viteze tri-band de 11 Gbps și patru porturi 2.5G.  

Nu doar sistemele mesh beneficiază, însă, de compatibilitatea cu cel mai nou standard Wi-Fi 7, ci și routerele de top prezentate de companie. La CES 2023 au fost prezentate patru noi routere, iar cel mai performant dintre ele a fost Archer BE900, cu un design futurist, vertical, care seamănă mai mult cu o consolă de jocuri decât cu un router, cu un ecran LED și comenzi tactile în partea frontală.

Locuința modernă devine și mai inteligentă, cu noile produse din gama Tapo 

TP-Link continuă să extindă cele două branduri dedicate produselor smart home, Tapo și Kasa, pentru a le oferi utilizatorilor produse inteligente, de înaltă calitate. Compatibile cu noul standard Matter, de top în industrie, TP-Link și-a deschis ecosistemul, îmbunătățind astfel compatibilitatea pentru produsele pe care utilizatorii doresc să le conecteze. 

Astfel, la CES 2023 TP-Link a prezentat Tapo RV30C Slim, produs distins cu premiul Innovation Awards Honoree, unul dintre primele aspiratoare robot ale companiei. Cu un senzor LiDAR Mini-DTOF compact, RV30C Slim este cel mai subțire aspirator robot cu navigare LiDAR de pe piață, fapt care îi permite să curețe zonele mai greu accesibile.

Tot la CES 2023 a fost prezentat și RV70 OMNI, cu tehnologie triple-AI și o stație Omni pentru a acoperi toate ariile care trebuie curățate. La același eveniment, TP-Link a prezentat și noile serii Tapo RV30, RV10 și RV10 Plus, produse care vin să completeze armonios gama smart home a companiei.  

De asemenea, TP-Link a prezentat noul Homebase Tapo H900, un produs care poate fi considerat „nucleul” conexiunii de acasă, fiind compatibil cu dispozitive bazate pe WiFi, Sub-G, Bluetooth, Matter, Thread și alte protocoale. Cu H900, utilizatorii pot gestiona toate dispozitivele inteligente Tapo și se pot bucura de o automatizare fără întreruperi. În plus, Tapo H900 funcționează ca un centru de supraveghere și stocare video, permițându-le utilizatorilor să urmărească vizualizări live de la până la 16 camere simultan. 

La CES 2023, TP-Link a lansat și următoarea generație de camere de securitate inteligente. Tapo C325WB este camera de supraveghere Wi-Fi pentru exterior de la Tapo, care vine acum cu un senzor mai performant și funcții îmbunătățite de detecție AI.

Alte modele de camere de supraveghere smart prezentate recent sunt și Tapo C225 (cu funcție Pan/Tilt și detectare AI), dar și Tapo C420S2 – un sistem cu două camere cu acumulatori, care oferă funcționare neîntreruptă timp de 180 de zile, detectare AI inteligentă și multe alte funcții speciale.  

Compatibilitate cu standardul Matter, cel mai nou protocol care permite funcționarea unificată a dispozitivelor IoT 

TP-Link se concentrează pe dezvoltarea de produse utile pentru clienți, dar, în același timp, are ca scop promovarea ideii de integrare a produselor smart home într-un ecosistem cât mai flexibil și versatil, precum și atenuarea fragmentării pieței dispozitivelor IoT. În acest sens, TP-Link a stimulat aplicarea practică a protocolului Matter și este una dintre primele companii care a primit certificarea Matter 1.0. Prin introducerea acestui standard, TP-Link le va aduce utilizatorilor interoperabilitate sporită și va permite o configurare mai simplă a dispozitivelor pe multiple platforme.  

Prima serie de produse TP-Link certificate Matter a fost, de asemenea, prezentată la CES, incluzând prize inteligente, întrerupătoare inteligente, prelungitoare și becuri smart. Astfel, priza inteligentă Tapo P125M Mini dispune de un design compact pentru a suprapune două conexiuni în aceeași priză. Întrerupătorul inteligent Tapo S505D este și el un produs compatibil cu standarul Matter, care le permite utilizatorilor să ajusteze intensitatea luminii în mai multe moduri. Nu în ultimul rând, becul inteligent multicolor Tapo L535E, certificat Matter, are o intensitate pentru lumină albă de până la 1.100 lumeni și poate fi și el foarte ușor integrat în contextul unei case inteligente și eficiente. Un alt produs prezentat la CES 2023 este senzorul smart Tapo P300, care vine cu multe funcții performante, precum detectarea scurgerilor de apă, de exemplu, a temperaturii sau a umidității.  

Gama de business Omada Enterprise Wi-Fi 7 

TP-Link a dezvoltat gama Omada special pentru a le oferi clienților din zona de business soluții de rețea sigure și fiabile. La CES 2023, au fost prezentate două noi access point-uri Wi-Fi 7 Omada EAP780 și Omada EAP770. Acestea oferă viteze tri-band de 22 Gbps și, respectiv, 11 Gbps, iar Omada EAP770 vine cu un port PoE 10G și o bandă mai largă de 6 GHz pentru a debloca întregul potențial al Wi-Fi 7, sporind lățimea de bandă și reducând, latența prin intermediul unor funcții avansate.

Astfel, datorită tehnologiei de top, chiar și într-un auditoriu, într-o sală de ședințe sau într-un hotel cu numeroase dispozitive, toată lumea poate lucra, se poate bucura de jocuri sau poate viziona online videoclipuri de înaltă rezoluție, fără probleme. 

VIGI, securitate sporită pentru orice afacere 

Sistemul profesional de supraveghere VIGI de la TP-Link este dedicat protejării afacerilor utilizatorilor, oricând și oriunde. Funcțiile inteligente, garanțiile de calitate fiabile și asistența de personalizată sunt factori care definesc soluțiile TP-Link, pentru ca business-urile să beneficieze tot timpul de cea mai bună protecție. Anul acesta, la CES 2023, TP-Link a prezentat două camere de rețea VIGI noi și inovatoare, modelele VIGI C540V și VIGI C340S.  

VIGI C540V este o cameră pan-tilt color pentru exterior care oferă imagini la o rezoluție de 4MP și focalizare variabilă. Prin comutarea fără probleme între un cadru mai amplu și unul mai strâns, aceasta permite vizualizarea întregului cadru sau, după caz, surprinderea detaliilor mai îndepărtate, fără lag și fără distorsiunea imaginii, datorită unui algoritm unic TP-Link. Mai mult, aceasta oferă o panoramare de la 0° la 331,3° și o înclinare de la 0° la 119,8° pentru a acoperi o scenă completă cu o singură cameră. Această cameră este o alegere ideală pentru utilizarea la intrările imobilelor, de exemplu, în parcări ori piețe, zone care necesită o acoperire de securitate cuprinzătoare fără „zone moarte”, care costă mai puțin și se instalează ușor. 

Cele mai multe probleme de securitate se întâmplă pe timp de noapte. Prin urmare, observarea fiecărui detaliu pentru a asigura siguranța pe timp de noapte este deosebit de importantă. Acum, noua cameră VIGI C340S de la TP-Link poate oferi cu ușurință imagini vii și pline de culoare în condiții de lumină ultra-scăzută, datorită lentilelor cu deschidere mare, a unui senzor de înaltă sensibilitate și a unui modul ISP încorporat. Mai exact, datorită deschiderii F1.0 a diafragmei, aceasta captează de 4,5 ori mai multă lumină, lucru care se traduce în imagini cu 45% mai bune. De asemenea, VIGI C340S poate capta clipuri video color și de înaltă calitate timp de 24 de ore, fără lumini suplimentare. 

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...