1EUR = 4.8378 RON | Bucureşti 35 º

Companii

Tradeville: Companiile străine de la BVB pot aduce câştiguri de peste 3 ori mai mari decât dobânda

Investitorii care au achiziţionat la începutul anului acţiuni ale companiilor străine listate la Bursa de Valori Bucureşti /BVB/ au obţinut până în prezent un câştig agregat de peste 5 ori mai mare decât dobânda bancară şi, datorită aşteptărilor pozitive pentru trimestrele viitoare, potenţialul de câştig pe următoarele 12 luni este de 11,7%, de cel puţin 3 ori mai mare decât în cazul depozitelor, potrivit unui raport al analiştilor casei de brokeraj Tradeville.

06 aug, 2014 | Agerpres

Primele zece companii străine de la BVB care şi-au publicat rezultatele pe primul semestru din 2014 au raportat în majoritatea lor avansuri ale afacerilor şi profiturilor (7 din 10).

Cele mai mari randamente în această perioadă le-au înregistrat acţiunile Facebook (37,1%), Intel (31,9%), Apple (25%) şi Microsoft (17,5%), în timp ce SAP si Bank of America au consemnat singurele scăderi, de 3,9%, respectiv de 0,45%.

'Formând un portofoliu cu participaţii egale în cele zece acţiuni străine de la BVB analizate, am fi acumulat un randament brut de 11,40%, evoluţie care include şi dividendele încasate în primele două trimestre. Astfel, performanţa ar fi fost mai bună în comparaţie cu randamentele aduse de principalii indici globali - S&P 500 +7,5%, Dow +2,9%, DAX +0,5% sau Nasdaq100 +11,1%', spune Bogdan Gherghe, analist al Tradeville.

Cine ar fi plasat banii în această perioadă într-un depozit bancar ar fi obţinut în medie un randament brut de 2%, ceea ce înseamnă că portofoliul format din cele zece acţiuni străine analizate ar fi adus un câştig de 5,5 ori mai mare.

Pe lângă aceste câştiguri din prima parte a anului, piaţa se aşteaptă la noi randamente consistente.

'Pe baza preţurilor ţintă calculate de Reuters pentru următoarele 12 luni şi a dividendelor corespunzătoare, randamentele brute potenţiale pentru un orizont de 1 an ar varia între 2% şi 16,4%, în timp ce un portofoliu cu ponderi egale pe cele zece acţiuni ne-ar putea aduce un câştig de 11,7%', precizează Bogdan Gherghe. Acesta ar fi echivalent cu un câştig agregat brut de peste 3 ori mai mare decât dobânda bancară.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO