1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Trafic blocat în centrul Capitalei, în urma protestului taximetriştilor

Traficul rutier se desfăşoară, miercuri după-amiază, cu dificultate, în centrul Capitalei, în urma protestului organizat de taximetrişti în faţa Guvernului, autorităţile estimând că în jurul orei 18.00 circulaţia va reveni la normal.

20 dec, 2017 | Mediafax

Potrivit reprezentanţilor Brigăzii Rutiere a Capitalei, traficul este blocat în centrul Capitalei, ca urmare a mitingului din faţa Palatului Victoria.

Oficialii Jandarmeriei Capitalei estimează că, în jurul orei 18.00, Piaţa Victoriei va fi eliberată de taximetrişti, iar traficul va reveni la normal.

Traficul rutier a fost restricţionat din cauza protestului din Piaţa Victoriei, începând cu ora 07.00, pe Şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv Şos. Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere (zona central - mediană, gradual, în funcţie de sosirea participanţilor), permiţându-se permanent circulaţia pe ambele sensuri ale Str. Arh. Ion Mincu.

Circulaţia în Piaţa Victoriei a fost resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului, între Bd. Aviatorilor şi Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulaţia pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzeşti şi Bd. Lascăr Catargiu.

Restricţiile rutiere vor fi în vigoare până la ora 21:00, cel târziu, potrivit poliţiştilor.

Câteva sute de transportatori au protestat, miercuri, în faţa Guvernului, solicitând o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii 38/2003 în vederea eradicării activităţii neautorizate şi nelicenţiate din domeniul transporturilor rutiere de persoane.

Referitor la schimbarea legii taximetriei, decisă marţi, în Consiliul General al Capitalei, reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) susţin că aceasta este benefică atât pentru taximetrişti, cât şi pentru cetăţeni.

În România sunt 110.000 de transportatori, respectiv cei care fac transport în regim de taxi şi închiriere, precum şi cei care au investit în transporturile de persoane care au curse regulate, ocazionale.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO