1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Traficul de pasageri pe aeroporturile Henri Coandă şi Aurel Vlaicu a crescut cu 11% în primele nouă luni

Aproximativ 7,037 milioane persoane au tranzitat cele două aeroporturi din Bucureşti în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 11,43% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, a anunţat, marţi, într-un comunicat, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti /CNAB/.

20 oct, 2015 | ECONOMICA.net

În intervalul ianuarie - septembrie 2015, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti-Băneasa Aurel Vlaicu s-au consemnat 81.776 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări) şi un trafic aerian de 7.037.624 pasageri, din care 7.033.901 pasageri înregistraţi pe Aeroportul Henri Coandă.

De asemenea, 73.184 mişcări de aeronave au fost consemnate pe principalul aeroport al ţării, din Otopeni, scrie Agerpres.

Conform sursei citate, evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale CNAB devansează tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele nouă luni ale anului, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În anul 2014, cele două aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 8.321.858 de pasageri, numărul de mişcări aeronave (aterizări şi decolări) ridicându-se la 102.048. Estimările pentru finele acestui an arată atingerea pragului de 9 milioane de pasageri.

În prezent, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii.

CNAB şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. Compania a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO