Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în Capitală

Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în Bucureşti, nefiind înregistrate blocaje, toate pasajele şi podurile au fost deszăpezite, iar mijloacele de transport public circulă normal pe arterele Capitalei, informează un comunicat al PMB.
Economica.net - lun, 04 ian. 2016, 09:38
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă în Capitală

Primarul general interimar Răzvan Sava a convocat luni, la ora 7,30, un comandament de iarnă, scrie Agerpres.

Numărul de utilaje care acţionează pentru deszăpezirea oraşului va fi redus în timpul zilei, urmând să se lucreze la capacitate maximă pe timpul nopţii, se arată în comunicat. Utilajele acţionează în continuare pentru împrăştierea materialului antiderapant şi curăţarea carosabilului de zăpadă.

Primăria Capitalei şi Poliţia Rutieră a Municipiului Bucureşti reiau apelul către bucureşteni să folosească mijloacele de transport public. În acest sens, Regia Autonomă de Transport Bucureşti a suplimentat numărul mijloacelor de transport în comun pe majoritatea liniilor.

Totodată, autorităţile le recomandă bucureştenilor care folosesc maşinile personale pentru a se deplasa în oraş să se asigure că autovehiculele pe care le conduc sunt echipate corespunzător sezonului rece – au anvelope de iarnă, iar sistemele de încălzire sunt funcţionale.

De asemenea, şoferii sunt sfătuiţi să acorde prioritate utilajelor de deszăpezire pe care le întâlnesc în trafic.

Potrivit PMB, prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun. Tot la urgenţă se va acţiona pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor şi altor obiective sociale de interes public. Odată finalizată intervenţia pe aceste obiective, se va interveni pe arterele secundare.

Primăria Capitalei atenţionează proprietarii de clădiri sau spaţii comerciale că au obligaţia de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din faţa imobilelor pe care le deţin.

Conform hotărârii CGMB 120/2010, proprietarii de imobile au obligaţia să înlăture zăpada, gheaţa şi ţurţurii formaţi în perimetrul clădirilor pe care le deţin, în maximum 24 de ore de la încetarea ninsorii. Nerespectarea acestei obligaţii se sancţionează cu amenzi de la 200 la 500 de lei pentru persoane fizice şi de la 500 la 2.000 de lei pentru persoane juridice.

Pentru eventuale probleme generate de îngheţ sau ninsoare Primăria Capitalei pune la dispoziţie numerele de dispecerat 0800.800.868 şi 021.9844. Totodată, PMB adresează un apel bucureştenilor să sesizeze la aceste numere de telefon prezenţa pe stradă sau în scările blocurilor a unor persoane fără adăpost, pentru ca acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la unul dintre centrele sociale ale Capitalei.

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis duminică o avertizare de prelungire a codului galben de ninsori şi ger, valabil până marţi. Potrivit prognozei, în Bucureşti va ninge în cursul zilei de luni şi în noaptea de luni spre marţi. Temperaturile vor fi sub 0 grade Celsius şi nu vor depăşi -10 grade pe timpul nopţii.

Te-ar mai putea interesa și
Bogdan Putinică, Microsoft România: Pentru salarii mai mari este nevoie de competențe digitale. Este responsabilitatea Guvernului și a politicienilor să ducă țara înainte
Bogdan Putinică, Microsoft România: Pentru salarii mai mari este nevoie de competențe digitale. Este responsabilitatea ...
Transformarea digitală are un impact pozitiv asupra economiilor, iar un nivel crescut de competențe digitale în rândul cetățenilor este strâns corelat cu salarii mai mari, a declarat Bogdan......
Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni din 2024
Românii nu au uitat exclusivismul: 15 Ferrari, 15 Rolls-Royce și șapte Aston Martin înmatriculate în primele patru luni ...
Creșterea prețurilor și tensiunile internaționale nu au afectat apetitul românilor pentru mașini exclusiviste. În ...
Radu Burnete, director patronatul Concordia: Deşi veniturile au crescut, cheltuielile statului au crescut și mai mult
Radu Burnete, director patronatul Concordia: Deşi veniturile au crescut, cheltuielile statului au crescut și mai mult
Deficitul bugetar nu scade, ci creşte, după primul trimestru al acestui an, ceea ce este îngrijorător, în condiţiile ...
Autostrada Bucureștiului A0: Secțiunea dintre DN4 și A2 va fi dată în trafic cel târziu în august – secretar de stat
Autostrada Bucureștiului A0: Secțiunea dintre DN4 și A2 va fi dată în trafic cel târziu în august – secretar ...
Secțiunea de la nodul rutier cu DN4 până la A2 (circa 11 km) din lotul 1 al A0 Sud va fi dată în trafic cel târziu ...