1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 4 º

Companii

Cum se construieşte primul tramvai românesc făcut cu Siemens. GALERIE FOTO

Construcţia tramvaiului Imperio se face la uzina Atelierele Centrale a RATB. Bucureştenii nu vor merge, deocamdată, cu el pentru că Primăria Bucureşti consideră că este prea scump

31 iul, 2012 | ECONOMICA.net

Tramvaiul Imperio este o colaborare între Astra Arad şi concernul german Siemens. Imperio este construit în două variante: cu un burduf şi cu două, este prevăzut cu podea joasă, camere de supraveghere video, aer condiţionat şi controloare electronice de bilete. Boghiurile tramvaiului sunt prevăzute să reziste până la viteze de 200 de km/oră ceea ce-l fac recomandabil şi pentru folosirea drept metrou de suprafaţă. Imperio are o capacitate de 300 de pasageri şi un preţ de circa 1,6 milioane de euro.

Până în prezent, Imperio nu a fost achiziţionat de nicio municipalitate locală. Astra Arad a participat cu el la o licitaţie în Cluj-Napoca dar a pierdut în detrimentul polonezilor de la PESA. Deşi construcţia propriu-zisă a tramvaiului se face la uzina Atelierele Centrale a Regiei de Transport Bucureşti, RATB nu va achiziţiona nicio unitate pentru că nu are bani. Preferă tramvaiele sale Bucur care sunt mult mai ieftine – circa 1 milion de euro.

Astra Arad şi RATB vor merge cu Imperio şi la licitaţiile din Europa, însă sub brand-ul Siemens.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO