1EUR = 4.7769 RON | Bucureşti 9 º

Companii

Tramvai românesc în Oradea: cum ar putea arăta cele 20 de tramvaie pe care Astra Vagoane Călători le va livra în oraşul din Bihor FOTO

Noile tramvaie care vor circula în Oradea vor avea stema oraşului şi vor fi colorate în albastru şi roşu, potrivit unor imagini apărute pe Facebook. Astra Vagoane Călători a câştigat contractul pentru livrarea a 20 de tramvaie noi, fiind singurul participant la licitaţia organizată anul trecut în oraşul din Bihor.

08 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

"Așa vor arăta noile tramvaie! Potrivit contractului cu Astra Arad, primele 7 bucăți din cele 20 comandate vor fi livrate până la finalul acestui an", spune Mircea Mălan, viceprimar al Oradei, care coordonează printre altele şi activitatea societaţii Oradea Transport Local.

Municipiul Oradea a lansat pe 5 mai 2018 licitaţia pentru achiziţia a 10 tramvaie, valoarea estimată a acestora fiind de 74,45 milioane de lei. Cantitatea de 10 tramvaie va putea fi suplimentată prin achiziţia a încă maximum 10 bucăţi, iar valoarea totală se va dubla atunci la 148,90 milioane de lei (31,97 milioane de euro).

Până la data limită de transmitere a ofertelor, respectiv 20 iunie, a depus ofertă doar producătorul român Astra Vagoane Călători. Acesta a fost singurul ofertant şi la licitaţiile din alte oraşe precum Cluj Napoca, Galaţi şi Arad.

Producătorul român de tramvaie a ofertat la Oradea modelul Imperio, fabricat la Arad sub licenţă cumpărată de la Siemens.

Achiziţia tramvaielor din Oradea este finanţată din fonduri europene, prin Programul Operational Regional – POR.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO