1EUR = 4.8750 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Licitația pentru 17 tramvaie în Craiova, câștigată de ucrainenii de la Tatra Yug

Ucrainenii de la Tatra Yug au fost desemnați câștigătorii licitației pentru furnizarea a 17 tramvaie în Craiova. Producătorul din Ucraina a publicat o imagine cu primul său model care ar urma să fie livrat într-o țară din Uniunea Europeană.

04 aug, 2020 | | ECONOMICA.net

"TATRA-YUG a câștigat o licitație internațională în România pentru furnizarea a 17 de vagoane de tramvai cu podea joasă pentru orașul Craiova", anunță compania pe pagina sa de Facebook, potrivit pasionațior de infrastructură de la Metrou Ușor.

Ucrainenii spun că au experiență de 27 de ani în producția de tramvaie și că acest contract marchează intrarea lor pe piața Uniunii Europene.

Amintim că Ministerul Lucrărilor Publice a primit patru oferte la licitația pentru achiziția a 17 tramvaie pentru Craiova. Cele patru oferte proveneau de la ucrainenii de la Tatra - Yug, polonezii de la Pesa, turcii de la Durmazlar și turcii de la Bozankaya.

Rămâne de văzut dacă după soluționarea eventualelor contestații, ucrainenii vor rămâne câștigători și va putea fi semnat contractul cu aceștia.

Licitația pentru cele 17 tramvaie de 25 metri a fost relansată pe 25 decembrie 2019, după ce precedentele tentative au eșuat. Valoarea contractului este estimată la 170 de milioane de lei, fără TVA.

Achiziţia de tramvaie pentru Craiova, dar şi pentru alte oraşe, este finanţată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional (POR).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO