1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Bucureștenii nu vor merge cu tramvaie noi nici în 2021. A fost anulată licitația STB, câștigată de Electroputere VFU Pașcani

Veste proastă pentru bucureșteni. A fost anulată licitația pentru 40 de tramvaie organizată de Societatea de Transport București (STB) și câștigată de Electroputere VFU Pașcani. Astfel, a dispărut și ultima șansă ca anul acesta să apară tramvaie noi în Capitală.

13 ian, 2021 | | ECONOMICA.net

Electroputere VFU Pașcani a fost declarat câștigătorul licitației pentru 40 de tramvaie, cu posibilitatea suplimentării comenzii cu încă 60 de tramvaie, la finele lui iulie 2020.

Cinci luni mai târziu, nu numai că nu s-a semnat contractul, dar producătorul din Pașcani a fost anunțat că se anulează licitația, pe motiv de lipsă de fonduri (foto jos). Prin urmare, acesta s-a adresat marți, 12 ianuarie, Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), contestând anularea licitației.

Rămâne de văzut dacă această contestație va schimba ceva, în sensul revenirii asupra deciziei de anulare a licitației.

Pe de altă parte, noul edil-șef al Capitalei Nicușor Dan voia să semneze contractele pentru tramvaie până la finalul anului trecut, iar primul tramvai modern urma să ajungă de la Pașcani la București în martie 2021, conform unor informații publicate de Club Feroviar pe 14 decembrie.

Un alt contract de tramvaie pentru care a fost desemnat câștigătorul în urmă cu patru luni este cel pentru 100 de tramvaie de 36 metri, pus la bătaie de Primăria Capitalei și având finanțare din fonduri europene. Rămâne de văzut dacă acesta va fi semnat sau va avea aceeași soartă ca cel scos la licitație de STB. Chiar dacă acest contract va fi semnat mâine, primul tramvai din comanda către producătorul câștigător, Astra Vagoane Călători, va sosi abia anul viitor.

Conform informațiilor ECONOMICA.NET, Primăria Capitalei a strâns datorii uriașe la STB, astfel că achizițiile semnificative de noi mijloace de transport în comun ar cam fi scoase din discuție. 

Informația privind anularea licitației a apărut și pe ClubFeroviar.ro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO