Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB

După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit semnat pe 6 mai, potrivit unor informații publicate de sindicatul STB, în urma unor discuții cu reprezentanții Primăriei Municipiului București (PMB).
Anemona Andone - sâm, 17 apr. 2021, 13:28
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai - sindicat STB

„Am solicitat precizări cu privire la întârzierea semnării contractului cu Astra pentru cele 100 de tramvaie și ni s-a precizat că mai există un termen în jur de 06.05.2021 pentru semnarea contractului de achiziție a tramvaielor”, spun reprezentanții Sindicatului Transportatorilor din București, cel mai mare sindicat din cadrul Societății de Transport București (STB) SA.

Chiar dacă se va semna contractul luna viitoare, primul tramvai Astra ar putea ajunge la București abia anul viitor. Și asta pentru că, potrivit condițiilor contractuale, prototipul poate fi livrat în primele 15 luni de la semnarea contractului.

Citește și Tramvaie noi în București: Cum arată designul Imperio propus de Astra Arad pentru Capitală FOTO – VIDEO

Primăria Capitalei a desemnat câștigătoare oferta Astra Vagoane Călători încă din septembrie anul trecut, însă contractul nu a fost semnat nici până acum.

Tramvaiele noi trebuie să aibă 36 de metri, podeaua coborâtă integral şi cinci uşi duble. Contractul include, de asemenea, piesele de schimb, consumabilele, serviciile de punere în funcţiune, servicii de întreţinere, service şi remedierea defecţiunilor pe perioada garanţiei. Totodată, câştigătorul va asigura şi şcolarizarea personalului care va opera tramvaiele.

Primăria Muncipiului Bucureşti a publicat pe 11 decembrie 2018 anunţul pentru achiziţia a 100 de tramvaie, valoarea estimată a contractului fiind de 845,68 de milioane de lei, fără TVA (180 de milioane de euro). Achiziția este finanțată din fonduri europene nerambursabile.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...