Tramvaie românești la Galați: Cum arată modelul produs de Astra Vagoane Călători pentru orașul de pe Dunăre

Astra Vagoane Călători a demarat producția tramvaielor pentru Galați, potrivit unor imagini publicate marți de primarul orașului de pe Dunăre, Ionuț Pucheanu. Potrivit acestuia, achiziția celor opt tramvaie este finanțată din fonduri europene.
Anemona Andone - mar, 09 feb. 2021, 09:29
Tramvaie românești la Galați: Cum arată modelul produs de Astra Vagoane Călători pentru orașul de pe Dunăre

„În fabrica de la Arad se lucrează intens la cele opt tramvaie pe care le-am cumpărat cu fonduri europene”, scrie primarul orașului Galați pe pagina sa de Facebook.

Acesta a postat imagini cu tramvaiele care urmează să ajungă la Galați. „Așa arată acum tramvaiele noastre în fabrică. Cu toții vrem un transport public modern, eficient și prietenos cu mediul”, mai scrie Ionuț Pucheanu. 

În decembrie 2018, Primăria municipiului Galați anunța că oferta declarată câștigătoare a acordului – cadru având ca obiect „Achiziție 18 tramvaie noi” este cea depusă de ofertantul Astra Vagoane Călători. 

Prețul total al ofertei Astra Vagoane Călători este de 100,53 milioane de lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5,58 milioane de lei/bucată (preț unitar) x 18 bucăți (cantitatea maximă aferentă acordului – cadru). Durata acordului – cadru este de 24 de luni.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

ECONOMICA.NET a relatat în iulie 2018 că Astra Vagoane Călători a depus singura ofertă şi la licitaţia pentru tramvaie din Galaţi, după ce nu a avut competitori nici la Oradea şi Cluj.

Te-ar mai putea interesa și
Concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor – Guvernul va modifica joi normele de aplicare ale OUG. Ce se schimbă
Concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copiilor – Guvernul va modifica joi normele de aplicare ale OUG. Ce se ...
Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi, printr-o hotărâre, modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr. 111/2010 privind concediul şi......
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 13.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 13.05.2021
Euro creşte uşor în primele ore ale dimineţii peste nivelul de ieri de la cursul anunţat de Banca Naţională. La ora ...
Rata de vindecare a ajuns la 95,32%, 5.733 de persoane internate în toată ţara, cel mai mic număr de pacienţi la ATI din ultimele şase luni – Coronavirus joi dimineaţă – 13.05.2021
Rata de vindecare a ajuns la 95,32%, 5.733 de persoane internate în toată ţara, cel mai mic număr de pacienţi la ATI ...
Criza Coronavirus 13 mai 2021 (cea mai recentă raportare - 12 mai, ora 13) - Rata vindecării a crescut la 95,32% (1.018.817 ...
Centura București: CNAIR vrea să amplaseze 5 pasarele pietonale, de peste 11 milioane de lei
Centura București: CNAIR vrea să amplaseze 5 pasarele pietonale, de peste 11 milioane de lei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat marți licitația pentru montarea a cinci ...