Tramvaie românești la Galați: Cum arată modelul produs de Astra Vagoane Călători pentru orașul de pe Dunăre

Astra Vagoane Călători a demarat producția tramvaielor pentru Galați, potrivit unor imagini publicate marți de primarul orașului de pe Dunăre, Ionuț Pucheanu. Potrivit acestuia, achiziția celor opt tramvaie este finanțată din fonduri europene.
Anemona Andone - mar, 09 feb. 2021, 09:29
Tramvaie românești la Galați: Cum arată modelul produs de Astra Vagoane Călători pentru orașul de pe Dunăre

„În fabrica de la Arad se lucrează intens la cele opt tramvaie pe care le-am cumpărat cu fonduri europene”, scrie primarul orașului Galați pe pagina sa de Facebook.

Acesta a postat imagini cu tramvaiele care urmează să ajungă la Galați. „Așa arată acum tramvaiele noastre în fabrică. Cu toții vrem un transport public modern, eficient și prietenos cu mediul”, mai scrie Ionuț Pucheanu. 

În decembrie 2018, Primăria municipiului Galați anunța că oferta declarată câștigătoare a acordului – cadru având ca obiect „Achiziție 18 tramvaie noi” este cea depusă de ofertantul Astra Vagoane Călători. 

Prețul total al ofertei Astra Vagoane Călători este de 100,53 milioane de lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5,58 milioane de lei/bucată (preț unitar) x 18 bucăți (cantitatea maximă aferentă acordului – cadru). Durata acordului – cadru este de 24 de luni.

Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor.

Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

ECONOMICA.NET a relatat în iulie 2018 că Astra Vagoane Călători a depus singura ofertă şi la licitaţia pentru tramvaie din Galaţi, după ce nu a avut competitori nici la Oradea şi Cluj.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...