1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Tramvaiul românesc Imperio merge în Germania GALERIE FOTO

Unul dintre cele mai moderne tramvaie din lume, produs în România, a plecat spre Germania. Imperio va fi expus la cel mai mare târg de material rulant de pe glob, ce va avea loc la Berlin în perioada 18-21 septembrie.

12 sep, 2012 | România TV

La Berlin, tramvaiul românesc va intra în competiţie directă cu cei mai mari producători în acest domeniu şi are două avantaje. Are cel mai mic consum de energie, iar preţul este cu circa 30% mai mic decât la garniturile construite de marile companii din domeniu.

"Târgul de la Berlin este cel mai important eveniment in lumea transportului feroviar, iar prezentarea tranvaiului la acest targ sperăm ca va reprezenta un succes pentru Astra Vagoane Călători, iar prezenţa noastră la acest târg sper să confirme eforturile depuse de colectivul nostru", a declarat Dorin Chiţă, director la Astra Vagoane Călători S.A.

Citeşte şi Cum se construieşte primul tramvai românesc făcut cu Siemens. GALERIE FOTO


Caracteristici tehnice

Tramvaiul Imperio este construit în două variante: cu un burduf şi cu două, este prevăzut cu podea joasă, camere de supraveghere video, aer condiţionat şi controloare electronice de bilete. Boghiurile tramvaiului sunt prevăzute să reziste până la viteze de 200 de km/oră ceea ce-l fac recomandabil şi pentru folosirea drept metrou de suprafaţă. Imperio are o capacitate de 300 de pasageri şi un preţ de circa 1,6 milioane de euro.

Citeşte şi Ce tramvai puteau avea bucureştenii şi cu ce s-au ales FOTO

               Românii au pierdut. Ce tramvai le-a dat justiţia clujenilor

 Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO