1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Transelectrica: A fost promulgată legea ce facilitează realizarea proiectelor de investiţii vitale la nivelul securităţii energetice a României

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi Legea 120/2019 privind unele măsuri necesare pentru realizarea lucrărilor şi implementarea proiectelor de importanţă naţională privind reţeaua electrică de transport, care facilitează realizarea proiectelor de investiţii vitale la nivelul securităţii energetice a României, facilitează construcţia liniilor electrice aeriene şi respectarea termenelor limită pentru proiectele cu finanţare europeană, informează Transelectrica printr-un comunicat.

20 iun, 2019 | Agerpres

"Legea promulgată astăzi de Preşedintele Iohannis are un rol esenţial în consolidarea şi extinderea infrastructurii de transport al energiei electrice pe tot teritoriul României. Efectele se vor vedea mai ales în proiectele liniilor electrice aeriene, unde procesul de autorizare era greoi, iar construcţia efectivă a liniei era deseori îngreunată de procesele birocratice. Asfel am armonizat diversele prevederi legislative pentru a facilita implementarea proiectelor de investiţii. Felicităm pe această cale toţi profesioniştii din cadrul CNTEE Transelectrica SA care au adus un aport la atingerea acestui obiectiv uriaş pentru buna funcţionare a Sistemului Energetic Naţional", a declarat Marius Dănuţ Caraşol, preşedintele Directoratului Transelectrica.

Potrivit reprezentanţilor Transelectrica, în lipsa unor elemente derogatorii specifice, legislaţia în vigoare nu putea asigura cadrul legal necesar implementării proiectelor de importanţă naţională pentru reţeaua electrică.

"Legea 120/2019 elimină o serie de obstacole care au stat în calea proiectelor de investiţii, cum ar fi: stabilirea dreptului asupra terenurilor care vor fi afectate de lucrările efectuate în vederea construirii şi exploatării structurilor energetice în domeniul energiei electrice; inadvertenţa în corelarea reglementării privind gratuitatea exercitării dreptului de folosinţă asupra terenurilor aflate în proprietate publică; întârzieri determinate de legislaţia pentru obţinerea autorizaţiilor şi permiselor necesare în vederea începerii lucrărilor de construcţie", se menţionează în comunicat.

Legea privind unele măsuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanţă naţională în domeniul energiei electrice a primit vot favorabil în Camera Deputaţilor în data de 14 mai 2019.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO