1EUR = 4.7249 RON | Bucureşti 30 º

Companii

Transelectrica are de recuperat creanţe de 47,7 mil. lei de la participanţii la piaţa de echilibrare a energie

Transelectrica avea de recuperat, la data de 3 decembrie 2013, creanţe în valoare totală de 47,7 de milioane de lei de la companiile participante la piaţa de echilibrare a energiei electrice, potrivit celor mai recente date ale companiei.

14 ian, 2014 | Agerpres

Astfel, Transelectrica vrea să recupereze pe cale juridică creanţe de 33,7 milioane de lei şi, pe cale comercială, o sumă totală de 431.302 milioane de lei. Alte 13,5 milioane de lei sunt datorii ale unor clienţi aflaţi în faliment.

Cel mai mare datornic este traderul de energie ECO Energy, care are de plătit restanţe de 15,7 milioane de lei. Urmează furnizorul Petprod, cu restanţe de 10,9 milioane de lei, CET Braşov, cu 4,2 milioane de lei şi ICPE Electrocond, cu 2,4 milioane de lei.

Transelectrica precizează că vrea să recupereze aceste creanţe pe cale juridică.

Pe lista creanţelor pe care Transelectrica trebuie să le recupereze pe cale comercială figurează furnizorul de stat Electrica - 356.040 lei, şi producătorul de stat Nuclearelectrica - 69.418 lei.

Pe lângă creanţele de recuperat pe cale comercială şi juridică, Transelectrica mai are creanţe în valoare totală de 13,5 milioane de lei la cinci clienţi care au dat faliment: CET Iaşi, Total Electric Oltenia, Termoficare 2000, Energoterm şi Imobiliar Construct.

Transelectrica este operatorul de transport şi sistem în sectorul energiei electrice din România.

Ministerul Finanţelor Publice este acţionarul majoritar al Transelectrica, având o participaţie de 58,6%, Fondul Proprietatea deţine 13,5%, iar restul acţiunilor sunt cotate la Bursa de Valori Bucureşti.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO