1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Transelectrica are de recuperat creanţe de 48,9 milioane de lei din tarifele de transport al electricităţii

Transportatorul naţional de electricitate, Transelectrica, are de recuperat la data de 3 noiembrie 2014 creanţe în valoare de 48,9 milioane de lei de la clienţii care nu şi-au plătit tarifele de transport al electricităţii, potrivit datelor companiei.

07 noi, 2014 | Agerpres

Cea mai mare sumă, respectiv 22,4 milioane de lei, reprezintă creanţe pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale juridică. Cel mai mare datornic de pe această listă este Complexul Energetic Hunedoara, cu restanţe de 9 milioane de lei, urmat de ArcelorMittal Galaţi - cu 6,1 milioane de lei şi de CET Govora - 5,5 milioane de lei.

Clienţii care au intrat în insolvenţă au restanţe de 13 milioane de lei la operatorul de transport, din care cele mai mari sume reprezintă creanţele Petprod - 5,6 milioane de lei, Also Energ - 5 milioane de lei şi CET Bacău - 1,1 milioane de lei.

Totodată, Transelectrica are de recuperat 6,6 milioane de lei la mai mulţi clienţi aflaţi în faliment, printre care Total Electric Oltenia - 3,1 milioane de lei, Ennet Group - 2,3 milioane de lei şi CET Iaşi - 333.610 de lei.

În plus, Transelectrica vrea să recupereze pe cale comercială creanţe în valoare de 6,9 milioane de lei, cea mai mare fiind la Transenergo Com - 3,3 milioane de lei.

Acţionarul principal al Transelectrica este statul român, prin Secretariatul General al Guvernului, cu 58,6882% din acţiuni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO