1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Transelectrica: Cantitatea de energie distribuită a crescut cu peste 1%, în ultimele trei luni

Cantitatea de energie electrică distribuită de Transelectrica a crescut cu peste 1% în ultimele trei astfel că se poate spune că scăderea consumului sau a cantităţii de energie transportată către reţeaua naţională s-a oprit, ceea ce reprezintă un lucru pozitiv, a declarat, marţi, într-o conferinţă de specialitate, Carmen Neagu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica.

30 sep, 2014 | Agerpres

'Eu sunt mai optimistă din punct de vedere al oportunităţii de afaceri în România. În ultimele trei luni, pe baza datelor apărute, putem anunţa că energia distribuită de Transelectrica a crescut cu peste 1%. Scăderea consumului sau scăderea energiei transportată către reţeaua naţională s-a oprit, iar acest lucru este unul bun. Dacă ne gândim la eficienţa energetică, la dezvoltarea industriei am putea avea o creştere a consumului rezultat în urma oportunităţii de a lucra pe piaţa pan-europeană. Acest lucru se va întâmpla în viitorul foarte apropiat', a spus Neagu.

Potrivit reprezentantului Transelectrica, este foarte important ca România să fie privită 'drept un partener pe o piaţă mare', iar din punct de vedere al investiţiilor companiei au fost încheiate o serie de contracte ce vor contribui la creşterea exporturilor de energie, scrie Agerpres.

'În momentul de faţă, Transelectrica lucrează la un program pentru noi linii şi o creştere a capacităţii de export. Am încheiat deja contracte şi, în acelaşi timp, încercăm să dezvoltăm o conexiune şi în estul ţării. Din perspectiva infrastructurii, încercăm investiţii ce ne vor permite exporturi mai consistente', a menţionat Carmen Neagu.

Autorităţi din domeniul energiei participă, marţi, la conferinţa cu tema 'Scăderea consumului de energie - Pericol sau oportunitate', eveniment organizat la Bucureşti sub patronajul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei /ANRE/.

Evenimentul beneficiază de sprijinul Federaţiei Patronale a Asociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie /ACUE/, Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România /AFEER/, World Energy Council şi Asociaţiei Române pentru Promovarea Eficienţei Energetice /ARPEE/.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO