1EUR = 4.8426 RON | Bucureşti 21 º

Companii

Schimbare de ultim moment: Transelectrica şi Transgaz ar putea trece la Ministerul Finanţelor

Premierul desemnat Ludovic Orban a declarat că Transelectrica și Transgaz vor trece de la Ministerul Economiei la Ministerul Finanțelor.

29 oct, 2019 | ECONOMICA.net

"Ne gândim să comasăm ministerele Economiei si Energiei. Energia să fie în Ministerul Economiei. Și mai vrem sa separăm transportul de energie de producător. Când vom fi investiti, avem în vedere trecerea unei OUG prin care sa trecem Transgaz  și Transelectrica în subordinea Ministerului Finanțelor, cel mai probabil" a declarat Orban, la a audierea ministrului propus al Finanțelor, Florin Cîțu

În trecut cele două companii au mai fost transferate de la un minister la altul, iar soluţia de acum, când ele sunt la Economie şi nu la Energie, este ca urmare a unei obligaţii europene, sau aşa se motivează: nu poate exista acelaşi “proprietar” şi al reţelelor de transport, care sunt deschise accesului tuturor operatorilor, şi al producătorilor de energie electrică şi gaze.

Inițial, propunerea disutată fusese de a trece cele doi operatori de transport şi sistem, administratori ai reţelor de gaze şi energie electrică, Transgaz şi Transelectrica, la noul minister al Infrastructurii, care ar fi urmat să fie creat pe structura actualului Minister al Transporturilor.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO