Transfer record: Gareth Bale este noul jucător al echipei Real Madrid

Clubul Real Madrid a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că l-a achiziţionat de la Tottenham Hotspur pe fotbalistul galez Gareth Bale, care a semnat un contract pe şase ani.
Economica.net - lun, 02 sept. 2013, 05:25
Transfer record: Gareth Bale este noul jucător al echipei Real Madrid

„Gareth Bale este noul jucător al echipei Real Madrid”, se arată pe site-ul grupării spaniole, care nu precizează detalii legate de contract.

Bale va fi prezentat oficial luni, la ora locală 13.00, la stadionul Santiago Bernabeu.

Presa din Spania a notat că transferul lui Bale la Real Madrid ar fi în valoare de aproximativ 100 de milioane de euro.

În cazul în care această sumă se va confirma, Gareth Bale ar fi cel mai scump fotbalist din istorie, devansându-l pe colegul său de la Real Madrid, portughezul Cristiano Ronaldo, care a fost achiziţionat de madrileni de la Manchester United, în 2009, cu 80 de milioane de lire sterline (94 de milioane de euro).

Gareth Bale ar fi al patrulea jucător achiziţionat de Real Madrid (în mandatele preşedintelui Florentino Perez) care stabileşte un record privind suma de transfer, după Luis Figo (2000, 61,7 milioane de euro), Zinedine Zidane (2001, 75 de milioane de euro) şi Cristiano Ronaldo (2009, 94 de milioane de euro).

Bale era legitimat la Tottenham din 2007.

Galezul Gareth Bale a declarat, într-un comunicat postat pe site-ul oficial al clubului Tottenham Hotspur, că echipa engleză, la care a petrecut „şase ani fericiţi”, va rămâne mereu în inima sa, informează AFP.

„Am petrecut şase ani fericiţi la Tottenham, dar este momentul potrivit pentru despărţire. Vreau să le mulţumesc tuturor celor de la club, preşedintelui, conducerii, stafului, antrenorilor şi jucătorilor – şi în special suporterilor fantastici, care sper că înţeleg această oportunitate extraordinară pentru cariera mea. Nu ştiu dacă există un moment bun pentru a părăsi o echipă la care m-am simţit ca acasă şi la care jucam cel mai bun fotbal din cariera mea de până acum. Ştiu că mulţi jucători vorbesc despre dorinţa de a ajunge la echipa la care au visat în copilărie, însă pot să spun sincer că acesta este visul meu devenit realitate. (…) Tottenham va rămâne mereu în inima mea şi sunt convins că acest sezon va fi unul foarte bun pentru ei. Acum sunt nerăbdător să încep noul capitol din viaţa mea, să joc fotbal pentru Real Madrid”, a afirmat Bale.

Te-ar mai putea interesa și
Generarea de idei a devenit mai simplă
Generarea de idei a devenit mai simplă
Una dintre principalele dificultăți întâmpinate în munca de la distanță sau în regim hibrid este găsirea unor metode noi și eficiente de a organiza sesiuni de brainstorming și de a colecta......
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Tona de cupru a trecut pragul de 10.000 de dolari, pe fondul unui aşteptat deficit de aprovizionare
Cotaţiile la cupru au trecut vineri pragul de 10.000 de dolari pe tonă, pentru prima dată în ultimii doi ani, pe fondul ...
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei
Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea ...
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2 se prelungesc, din cauza vremii
Lucrările la staţia de metrou Piaţa Unirii 2, accesul C, ieşirea spre Hanul lui Manuc, se vor prelungi până pe 10 mai, ...