Transgaz a semnat toate contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chișinău. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis pe 2 mai

Societatea Națională de Transport Gaze Naturale (SNTGN) Transgaz SA, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, a semnat contractele de achiziție de lucrări aferente realizării gazoductului Ungheni-Chișinău, pentru cele 7 loturi ale investiției, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei, pe care îl prezentăm integral.
Economica.net - vin, 26 apr. 2019, 07:22
Transgaz a semnat toate contractele necesare realizării conductei Ungheni-Chișinău. Ordinul de începere a lucrărilor va fi emis pe 2 mai

SNTGN Transgaz SA derulează această investiție prin Vestmoldtransgaz, operatorul de gaze naturale din Republica Moldova care a fost privatizat în anul 2018 către Eurotransgaz, filiala din Republica Moldova a SNTGN Transgaz SA.

Realizarea proiectului Ungheni – Chișinău, declarat de interes național în Republica Moldova, presupune construirea unei conducte de transport gaze naturale în lungime de 120 km, trei stații de predare a gazelor naturale (două în Chișinău și una în Ungheni) şi dotarea centrului de dispecerizare și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport gaze naturale pe ruta Ungheni – Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași – Ungheni – Chișinău.

“Prin activitatea Transgaz în Republica Moldova, dovedim faptul că sprijinim ferm parcursul pro-european al acestui stat și proiectele commune de investiții, acestea fiind soluții sigure pentru bunăstarea cetățenilor din Republica Moldova. Transgaz are deja un pronunțat rol în asigurarea securității energetice a Uniunii Europene, prin lucrările la BRUA, iar prin achiziția Vestmoldtransgaz a devenit o multinațională românească în domeniul energiei. Sunt evoluții importante, cu impact pe termen lung în ceea ce privește dezvoltarea energetică a regiunii. Îmi doresc ca graficul de execuție al acestor lucrări să fie respectat, tocmai pentru a contribui la securitatea regională”, a declarat Ministrul Economiei Niculae Bădălău.

Directorul General al SNTGN Transgaz SA Ion Sterian a declarat: “Transgaz acordă sprijin direct și consistent societății Vestmoldtransgaz, pentru implementarea contractelor aflate în derulare și atingerea obiectivului

Concret, referitor la cele 7 loturi aferente investiției, situația la zi se prezintă astfel:

  • Contractul aferent Lotului 1, având ca obiect „Conductă transport gaze naturale Dn 600 în lungime de 26,07 km amplasat pe raza raioanelor Ungheni și Nisporeni” a fost semnat de către ambele părți la data de 23.04.2019 și a intrat în vigoare în aceeași dată. La data de 02.05.2019, VESTMOLDTRANSGAZ va emite ordinul de începere a lucrărilor și va demara predarea amplasamentului.
  • Contractul aferent Lotului 2, având ca obiect „Conductă transport gaze naturale Dn 600 în lungime de 35,89 km amplasat pe raza raionului Călărași” a fost semnat de către ambele părți și a intrat în vigoare la data de 23.04.2019. La data de 02.05.2019, VESTMOLDTRANSGAZ va emite ordinul de începere a lucrărilor și va demara predarea amplasamentului.
  • Contractul aferent Lotului 3, având ca obiect „Conductă transport gaze naturale Dn 600 în lungime de 32,18 km amplasat pe raza raionului Strășeni” a fost semnat de către ambele părți la data de 19.04.2019. La data de 24.04.2019, executantul a îndeplinit toate condițiile suspensive, iar contractul a intrat în vigoare. La data de 02.05.2019, VESTMOLDTRANSGAZ va emite ordinul de începere a lucrărilor.
  • Contractul aferent Lotului 4, având ca obiect „Conducta transport gaze naturale Dn 600 în lungime de 15,86 km, și conductă transport gaze naturale Dn 300 în lungime de 2,6 km amplasat pe raza municipiului Chișinău” a fost semnat de către ambele părți la data de 11.03.2019, executantul a îndeplinit toate condițiile suspensive, iar contractul a intrat în vigoare la data de 12.04.2019. La data de 16.04.2019, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar la data de 18.04.2019 a fost predat amplasamentul.
  • Contractul aferent Lotului 5, având ca obiect „SRM Semeni, SRM Petricani, SRM Ghidighici, SRM Tohatini, Nod măsurare gaze bidirectional Tohatini și Automatizare și securizare obiectiv” a fost semnat de către ambele părți la data de 15.04.2019, executantul a îndeplinit toate condițiile suspensive și contractul a intrat în vigoare. La data de 17.04.2019, a fost emis ordinul de începere a lucrărilor, iar la data de 18.04.2019 a fost predat amplasamentul.
  • Contractul aferent Lotului 6, având ca obiect „Conductă de distribuție gaze naturale SRM Tohatin- CET Chișinău și SRM Tohatin distribuție Chișinău; Conductă de racord SRM Ghidighici- SRM Petricani și conductă de racord SRM Petricani- Sistem distribuție Chișinău” a fost atribuit în data de 23.04.2019 și semnat la data de 25.04.2019. Intrarea în vigoare a contractului este condiționată de prezentarea scrisorii de garanție bancară de bună execuție.
  • Contractul aferent Lotului 7, având ca obiect „Complex administrative Ghidighici- format din șase corpuri de clădire, Clădirea Principală de birouri, Hala Industrială cu Atelier Mecanic și Depozit, Clădire Poartă, Clădire Laborator, Clădire Pompe PSI, Stație Reglare-Măsurare gaze naturale (SRM Ghidighici) și care vor constitui sediul administrativ al Vestmoldtransgaz SRL” a fost semnat la data de 14.01.2019. După îndeplinirea condițiilor suspensive, contractul a intrat în vigoare la data de 06.02.2019, în aceeași fiind emis și Ordinul de începere a lucrărilor. În acest moment, lucrările se află în derulare, în conformitate cu graficul de execuție.
Te-ar mai putea interesa și
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Xiaomi anunţă 75.000 de comenzi pentru automobilul electric SU7 şi vrea să livreze 10.000 de unităţi în iunie
Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi a primit comenzi ferme pentru 75.723 de unităţi din primul său automobil electric, denumit SU7, prescurtarea de la Speed Ultra 7, şi vrea să livreze......
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii spune că anticoncepţionalele ar putea fi compensate pe bază de prescripţie medicală
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat joi că are în vedere un proiect care presupune compensarea tratamentului ...
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Varşovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbaţii de vârsta mobilizării
Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunţat că ţara sa este pregătită să ajute Ucraina să repatrieze ...
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția ...