1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Transgaz începe plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2014

Transgaz începe miercuri plata dividendelor aferente exerciţiului financiar 2014, prin intermediul Depozitarului Central şi al BRD Groupe Societe Generale - agentul de plată desemnat.

15 iul, 2015 | Agerpres

Conform unui comunicat al companiei, dividendele se vor acorda acţionarilor înregistraţi la data de 24 iunie 2015, iar ultima zi de plată este 15 iulie 2018.

Dividendul brut aferent exerciţiului financiar 2014 este de 21,80 lei/acţiune, iar impozitul pe dividende va fi reţinut la sursă şi virat la bugetul statului în cotele prevăzute de lege, scrie Agerpres.

Plata dividendelor nete cuvenite acţionarilor Transgaz este supusă prevederilor generale în materia prescripţiei, fiind prescriptibilă în termen de 3 (trei) ani de la data plăţii.

Modalităţile de plată sunt următoarele: prin intermediul Depozitarului Central - pentru acţionarii ale căror interese sunt reprezentate de participanţi (bănci custode sau brokeri) la Sistemul de compensare-decontare şi registru al Depozitarului Central; prin intermediul Depozitarului Central (DC) - pentru acţionarii care se adresează direct acestuia sau prin BRD-Groupe Societe Generale, agent de plată desemnat de Transgaz pentru acţionarii care nu au cont deschis la un participant.

Transgaz a înregistrat anul trecut un profit net de 502,516 milioane lei, 51% din această sumă fiind alocată pentru plata dividendelor.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO