Transilvania Investments – Profitul a crescut cu 18%, până la 69 milioane de lei, în primele şase luni din 2022

Transilvania Investments încheie primele şase luni din 2022 cu un profit de aproape 69 milioane de lei (peste 13 milioane de euro), în creştere cu 18,02% raportat la perioada similară a anului trecut.
AGERPRES - lun, 15 aug. 2022, 13:38
Transilvania Investments - Profitul a crescut cu 18%, până la 69 milioane de lei, în primele şase luni din 2022

Transilvania Investments continuă evoluţia bună din ultimul an, înregistrând, la finalul perioadei ianuarie – iunie 2022, creşteri importante pe principalele linii de raportare financiară, potrivit unui comunicat al companiei citat de Agerpres.

„Ultimele 6 luni au adus şi decizii de investiţii importante, atât în cadrul companiei, cât şi în societăţi la care fondul de investiţii este acţionar principal”, se spune în document.

Astfel, la data de 30 iunie 2022, compania a înregistrat un profit net de 68,77 milioane lei, o creştere de 18,02% faţă de primele şase luni ale anului trecut, încheiate cu un profit de 58,27 milioane lei.

Veniturile nete din exploatare se ridicau, la finalul primului semestru al anului curent, la 80,94 milioane lei, în creştere cu 9,72% faţă de perioada ianuarie – iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane.

Activul net a înregistrat, la sfârşitul lunii iunie 2022, valoarea de 1,356 miliarde lei (0,63 lei/acţiune), în creştere cu 2,77% comparativ cu primul semestrul al anului trecut, respectiv în scădere cu 1,76% faţă de valoarea înregistrată la data de 31 decembrie 2021.

Activele totale ale Transilvania Investments, la data de 30 iunie 2022, înregistrează valoarea de 1,433 miliarde lei.

„Ne concentrăm pe proiecte pe termen mediu şi lung, este important să aducem un plus de viziune şi direcţie investiţională în companiile în care suntem deja acţionari. Schimbările încep de la investiţii în dimensiunea şi calitatea resursei umane cu care gestionăm tot acest efort, până la investiţii financiare care, chiar dacă au nevoie de timp să aducă rezultate, ştim că vor aduce o plus valoare importantă pentru investitorii noştri”, spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments.

Dintre proiectele demarate, în ultimele luni, se află investiţia de peste 8 milioane de euro în reabilitarea complexului Venus din staţiunea 1 Mai, deţinut de Turism Felix, la care Transilvania Investments este acţionar principal, şi transformarea acestuia într-un aquapark modern.

La Sibiu, Transilvania Investments a demarat procesul de reintegrare în circuitul social şi economic a fostei platforme industriale Independenţa Sibiu, proiect aflat, în prezent, în fază de consultări comunitare.

Pentru derularea acestor proiecte şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii în cadrul companiilor din portofoliu, Transilvania Investments a creat propriul departament de Business Development, procesul de recrutare pentru acesta fiind în continuare deschis. Această structură nouă din cadrul companiei se va ocupa şi de identificarea de programe noi de finanţare pentru proiecte.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, listat pe Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie şi IT.

Te-ar mai putea interesa și
Cum crește factura la energie într-un ansamblu de birouri din București: plată în avans, la preț spot la furnizorul de ultimă instanță, garanții pe două luni
Cum crește factura la energie într-un ansamblu de birouri din București: plată în avans, la preț spot la furnizorul ...
Directorul general al Sema Parc, care administrează mai multe spații de birouri din București, pe fosta platformă industrială Semănătoarea, și-a anunțat chiriașii că nu a mai găsit......
E.ON Energie România a anunţat că emite la timp facturile pe septembrie
E.ON Energie România a anunţat că emite la timp facturile pe septembrie
E.ON Energie România a anunţat joi că procesul de facturare se derulează normal, fără întârzieri cauzate de schimbările ...
Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR
Ciolacu: Nu cred că statul român va avea capacitatea de a atrage fondurile pentru toate spitalele trecute în PNRR
Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi că nu crede că statul român va avea capacitatea de a atrage toate fondurile ...
Startup-ul românesc Footprints, evaluat la 5 mil. euro, vrea să atragă o finanțare de 500.000 de euro
Startup-ul românesc Footprints, evaluat la 5 mil. euro, vrea să atragă o finanțare de 500.000 de euro
Startup-ul românesc Footprints for Retail, ce operează una dintre cele mai avansate platforme de Retail Media din lume, ...