Transilvania Investments – Profitul a crescut cu 18%, până la 69 milioane de lei, în primele şase luni din 2022

Transilvania Investments încheie primele şase luni din 2022 cu un profit de aproape 69 milioane de lei (peste 13 milioane de euro), în creştere cu 18,02% raportat la perioada similară a anului trecut.
AGERPRES - lun, 15 aug. 2022, 13:38
Transilvania Investments - Profitul a crescut cu 18%, până la 69 milioane de lei, în primele şase luni din 2022

Transilvania Investments continuă evoluţia bună din ultimul an, înregistrând, la finalul perioadei ianuarie – iunie 2022, creşteri importante pe principalele linii de raportare financiară, potrivit unui comunicat al companiei citat de Agerpres.

„Ultimele 6 luni au adus şi decizii de investiţii importante, atât în cadrul companiei, cât şi în societăţi la care fondul de investiţii este acţionar principal”, se spune în document.

Astfel, la data de 30 iunie 2022, compania a înregistrat un profit net de 68,77 milioane lei, o creştere de 18,02% faţă de primele şase luni ale anului trecut, încheiate cu un profit de 58,27 milioane lei.

Veniturile nete din exploatare se ridicau, la finalul primului semestru al anului curent, la 80,94 milioane lei, în creştere cu 9,72% faţă de perioada ianuarie – iunie 2021, în timp ce cheltuielile operaţionale au scăzut cu 0,25 milioane lei, însumând 13,94 milioane.

Activul net a înregistrat, la sfârşitul lunii iunie 2022, valoarea de 1,356 miliarde lei (0,63 lei/acţiune), în creştere cu 2,77% comparativ cu primul semestrul al anului trecut, respectiv în scădere cu 1,76% faţă de valoarea înregistrată la data de 31 decembrie 2021.

Activele totale ale Transilvania Investments, la data de 30 iunie 2022, înregistrează valoarea de 1,433 miliarde lei.

„Ne concentrăm pe proiecte pe termen mediu şi lung, este important să aducem un plus de viziune şi direcţie investiţională în companiile în care suntem deja acţionari. Schimbările încep de la investiţii în dimensiunea şi calitatea resursei umane cu care gestionăm tot acest efort, până la investiţii financiare care, chiar dacă au nevoie de timp să aducă rezultate, ştim că vor aduce o plus valoare importantă pentru investitorii noştri”, spune Radu Roşca, preşedinte Transilvania Investments.

Dintre proiectele demarate, în ultimele luni, se află investiţia de peste 8 milioane de euro în reabilitarea complexului Venus din staţiunea 1 Mai, deţinut de Turism Felix, la care Transilvania Investments este acţionar principal, şi transformarea acestuia într-un aquapark modern.

La Sibiu, Transilvania Investments a demarat procesul de reintegrare în circuitul social şi economic a fostei platforme industriale Independenţa Sibiu, proiect aflat, în prezent, în fază de consultări comunitare.

Pentru derularea acestor proiecte şi identificarea de noi oportunităţi de investiţii în cadrul companiilor din portofoliu, Transilvania Investments a creat propriul departament de Business Development, procesul de recrutare pentru acesta fiind în continuare deschis. Această structură nouă din cadrul companiei se va ocupa şi de identificarea de programe noi de finanţare pentru proiecte.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, listat pe Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRANSI. Misiunea fondului este de a maximiza randamentele investitorilor, prin administrarea unui portofoliu complex de active ce include companii din sectoarele financiar, turism, real estate, energie şi IT.

Te-ar mai putea interesa și
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
Zelenski: Deblocarea ajutorului militar american pentru Ucraina este de o importanță critică
O decizie rapidă a Congresului SUA pentru deblocarea noului ajutor american de peste 60 de miliarde de dolari destinat Ucrainei este de o "importanţă critică", a declarat luni preşedintele......
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul Transporturilor
„Autostrada Ford Otosan”: UMB ar putea finaliza în octombrie lucrările la tronsonul 4 al DEx12 – ministrul ...
Termenul estimat de finalizare a lucrărilor pe tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) este luna octombrie ...
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Nou investitor în regenerabile în România: compania finlandeză Korkia vrea să dezvolte un portofoliu de 600 MW în fotovoltaic
Compania finlandeză Korkia și dezvoltatorul român de energie regenerabilă Econous Green Energy au încheiat un parteneriat ...
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Greciei își înrăutățește estimările privind evoluția economiei în acest an
Banca Centrală a Greciei (BoG) a înrăutăţit luni previziunile privind evoluţia economiei, pentru a doua oară din decembrie, ...