Transilvania Investments şi-a dublat profitul, în primul trimestrul

Fondul de investiţii Transilvania Investments a înregistrat, la finalul primului trimestru din 2022, o creştere de 103,82% a profitului faţă de sfârşitul primului trimestru din anul precedent, informează compania.
AGERPRES - lun, 16 mai 2022, 11:02
Transilvania Investments şi-a dublat profitul, în primul trimestrul

La finalul lunii martie, profitul pentru primele trei luni ale acestui an se ridica la 41,6 milioane de lei, faţă de 20,41 milioane de lei pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, scrie Agerpres.

O creştere de 86,97% a fost înregistrată şi pentru veniturile nete din exploatare, care au atins 47,64 milioane de lei.

Activele totale ale Transilvania Investments sunt de 1,562 miliarde lei, valoare înregistrată în 31 martie, în creştere cu 180,32 milioane lei, respectiv cu 13,05% faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent. La aceeaşi dată, activul net a fost de 1,403 miliarde lei (0,6520 lei/acţiune), în creştere cu 12,78% comparativ cu activul net la data de 31 martie 2021.

„Transilvania Investments se află în plin proces de definire a unei noi strategii de business pentru companiile din portofoliu. Focusul acestui an rămâne sectorul turismului, care acoperă 23% din valoarea portofoliului. Compania are în dezvoltare planuri de eficientizarea a managementului celor aproape 8.000 de camere de hotel, astfel încât interesul crescut pentru turismul intern să fie valorificat la potenţial maxim. Compania se aşteaptă la randamente în creştere şi pentru deţinerile din sectorul energetic, favorizate de contextul global, şi cele din bănci şi servicii financiare, cele trei supersectoare acoperind, împreună, 56 % din valoarea portofoliului Transilvania Investments”, se precizează în comunicatul companiei.

Transilvania Investments este unul dintre cele mai mari fonduri de investiţii din România, cu peste trei decenii de activitate pe piaţa de capital. În ultimul an, compania, cunoscută anterior ca SIF Transilvania, a trecut printr-un proces de rebranding şi este, în prezent, listată pe Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TRANSI. Echipa din Braşov şi Bucureşti gestionează un portofoliu complex de active şi dezvoltă proiecte de private equity şi venture capital.

 

Te-ar mai putea interesa și
Codul fiscal se schimbă. Plafoane şi reguli noi privind CAS pentru persoanele care obţin venituri extrasalariale
Codul fiscal se schimbă. Plafoane şi reguli noi privind CAS pentru persoanele care obţin venituri extrasalariale
Persoanele fizice care obţin venituri din activităţi independente şi/sau drepturi de autor care în cuantum net anul vor depăşi 24 de salarii minime brute ar putea plăti contribuţie de......
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită responsabil
Barna Tanczos: România nu trece printr-o criză privind furnizarea apei potabile, dar e recomandabil ca apa să fie folosită ...
Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, susţine că România nu se confruntă cu o criză de furnizare ...
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
Geoană: NATO nu are în vedere să desfășoare forțe militare în Suedia și Finlanda după aderarea acestora
NATO nu are în vedere desfăşurarea de întăriri în Suedia şi Finlanda după ce aceste două state vor deveni membre ...
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Noi probleme pentru Boris Johnson. Doi miniștri au plecat din Guvern
Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid, şi-a anunţat marţi demisia, explicând că şi-a pierdut încrederea ...