Transportatorii cer Guvernului îngheţarea preţului RCA la nivelul din luna iunie a anului trecut

Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) cer Guvernului să îngheţe tarifele RCA la nivelul din luna iunie a anului trecut, cu marja asumată de preşedintele ASF, de 52,7%, a declarat preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu, miercuri.
Economica.net - mie, 03 aug. 2016, 11:16
Transportatorii cer Guvernului îngheţarea preţului RCA la nivelul din luna iunie a anului trecut

‘În momentul de faţă, taxa RCA ne afectează foarte tare. Am ajuns să nu mai facem plăţi către bugetul statului, pentru că trebuie să plătim taxa RCA. E ca un credit, dar ca un credit care merge cu majorări şi penalităţi foarte mari. Astăzi avem o întâlnire la ora 14,00 împreună cu alte patronate din Transporturi la Guvernul României. Cerem în mod public să uzeze (Guvernul – n.r.) de Legea 21 articolul 4, alineatele 2 şi 3, şi să îngheţe aceste tarife la preţul din iunie 2015, bineînţeles cu marja pe care şi-a asumat-o domnul preşedinte Mişu Negriţoiu, 52,7%’, a declarat Vasile Ştefănescu într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele PMP, Traian Băsescu, la finalul semnării unui protocol de colaborare.

Preşedintele COTAR a afirmat că, în cazul în care Executivul nu va răspunde solicitării transportatorilor în privinţa RCA, confederaţia are în vedere organizarea unui miting de protest până în data de 15 septembrie 2016.

‘Astăzi mergem la Guvern cu o singură problemă, RCA-ul. Varianta următoare, am discutat aseară şi cu celelalte patronate din Transporturi, va fi un miting în septembrie, până pe data de 15 septembrie, urmând să anunţăm şi data când îl vom organiza. Dacă nu se face nimic, pentru că Guvernul are pârghia necesară şi poate uza de ea în momentul de faţă, înseamnă că nu se doreşte, se vrea falimentarea transportului românesc’, a spus Ştefănescu.

Pe tema RCA, preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat că ‘aşa cum au fost distruşi constructorii români, pe buza prăpastiei sunt transportatorii români, fie că sunt transportatori de marfă sau de persoane’.

‘Lucrurile trebuie puse în ordinea lor firească. Dacă prin politica actuală de asigurare distrugi transportatorii, nu o să mai ai nevoie de societăţi de asigurare pentru că vor veni gata asiguraţi din Germania, Austria, Franţa. Şi taxiurile, o să vedem taxiuri asigurate la Paris cu dreptul de a face prestaţie prin Bucureşti. Deci, dacă nu protejezi transportatorul, nu o să mai ai ce să asiguri. Marile venituri le aduc companiile de transport, nu asigurarea privată (…) Trebuie protejat transportatorul, că el vine cu taxa RCA’, a mai declarat preşedintele PMP.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...