Transportatorii vor protesta, pe 2 decembrie, faţă de politicile ASF

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) va participa alături de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) la protestul organizat marţi, 2 decembrie, faţă de politicile Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), se arată într-un comunicat.
Economica.net - joi, 27 nov. 2014, 14:39
Transportatorii vor protesta, pe 2 decembrie, faţă de politicile ASF

‘Suntem indignaţi din cauza lipsei de implicare a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în respectarea drepturilor şi intereselor asiguraţilor. În cursul întâlnirii avute cu reprezentanţii ASF, le-am atras atenţia că răbdarea transportatorilor s-a terminat. Dacă nu vor interveni în mod prompt şi autentic pentru a ne proteja în calitate de asiguraţi, vom declanşa acţiuni de protest în toată ţara. Începem pe 2 decembrie alături de Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente’, susţine Vasile Ştefănescu, preşedintele COTAR, în comunicatul citat.

Potrivit documentului, conducerea COTAR a avut o întâlnire în acest an cu reprezentanţii ASF, în cadrul căreia au fost comunicate problemele tot mai numeroase cu care se confruntă transportatorii români, scrie Agerpres.

‘Principalele noastre nemulţumiri se referă la: majorarea continuă a primei RCA pentru transportatorii români, care a condus la o valoare prohibitivă a acesteia; despăgubirile acordate de societăţile de asigurări sunt efectuate de către inspectori de daune care emit în mod deliberat soluţii tehnice incorecte, dar care implică costuri reduse de despăgubire din partea societăţilor de asigurări; subevaluarea plăţilor de despăgubire din partea societăţilor de asigurări face imposibilă efectuarea unor reparaţii care să asigure siguranţa în trafic a autovehiculelor; plata cu mare întârziere a despăgubirilor, în afara termenului legal, are ca efect blocarea maşinilor în service şi implicit a activităţii de transport’, se arată în comunicatul citat.

Transportatorii români sunt nemulţumiţi, totodată, şi de noua Normă RCA recent adoptată de ASF, care permite societăţilor de asigurări subevaluarea daunelor totale şi limitează valoarea costurilor de reparaţii, ceea ce pune în mare pericol activitatea de transport.

‘Noua normă RCA protejează mai degrabă interesele financiare ale societăţilor de asigurări, motiv pentru care solicităm de urgenţă abrogarea acesteia. Considerăm că vina majoră a acestor dezechilibre şi probleme specifice întregii pieţe de asigurări aparţine tocmai instituţiei care ar fi trebuit să vegheze la protejarea asiguraţilor români şi asupra modului de funcţionare a sistemului de asigurări private din România’, a mai spus Ştefănescu.

În cazul în care ASF nu va demara în cel mai scurt timp discuţii cu privire la solicitările menţionate, COTAR va anunţa în perioada următoare calendarul de protest la nivel naţional al transportatorilor din România.

‘La acţiunile de stradă se va protesta cu toate utilajele asigurate (autoturisme, autobuze, microbuze, autocare, camioane) ‘, se precizează în comunicat.

Te-ar mai putea interesa și
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis de coronavirus”
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis ...
Olandezii care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole vor fi nevoiţi, de sâmbătă, să prezinte dovada vaccinării anticoronavirus, a recuperării după COVID-19 sau un......
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Nu doar companiile low-cost taxează pasagerii pentru bagajele mari, voluminoase, care trebuie lăsate la cală. În ultimii ...
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri pentru 26 de localităţi ...
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat ...