Transportatorul fluvial TTS va plăti dividende de aproape 18 milioane de lei, în creștere cu 10% față de anul 2020

Acționarii grupului Transport Trade Services (TTS), unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri pe ape interioare din bazinul Dunării, au decis distribuția de dividende totale de 17,85 de milioane de lei pentru pentru anul financiar 2021, în creștere cu 10,2% față de 2020, precum și implementarea unui program de remunerare a conducerii de tip ”stock option plan”.
Ion Dobreanu - lun, 02 mai 2022, 20:03
Transportatorul fluvial TTS va plăti dividende de aproape 18 milioane de lei, în creștere cu 10% față de anul 2020

Dividendul în valoare brută este de 0,595 de lei per acțiune, raportat la 30 de milioane deacțiuni, numărul total de acțiuni cu drept de dividend aflate în circulație la data de 23 martie 2022.

Dividendul aprobat în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din 29 aprilie 2022 este conform Politicii de dividend a Societății aprobată prin Decizia CA nr. 1/30.09.2021, în linie cu Prospectul de listare la BVB, se precizează în comunicatul transmis de companie.

Data de înregistrare propusă pentru identificarea acționarilor care vor beneficia de dividend este 25 mai 2022 (*Data Ex- Dividend 24 mai 2022), iar data plății este 17 iunie 2022.

Acționarii au decis, de asemenea, mandatarea Consiliului de administrație în vederea implementării unui program de recompensare de tip ”stock option plan”, pentru determinarea criteriilor în baza cărora vor fi acordate acțiunile persoanelor din conducerea societății și/sau a filialelor acesteia sau angajaților societății și/sau filialelor acesteia, precum și a condițiilor pentru dobândirea de acțiuni.

Grupul TTS a anunţat vineri rezultate financiare mai bune în 2021 nu numai față de cele înregistrate în 2020, dar și față de cele înregistrate în 2019. Veniturile totale la nivel de grup au fost de 598,8 milioane de lei, mai mari cu 15% față de veniturile din 2020, și cu 8,5% față de cele din 2019, iar profitul net consolidat al grupului TTS a fost de 66,5 milioane de lei mai mare cu 28,5% față de cel înregistrat în 2020, și cu 15,5% față de 2019.

Rezultatele vin pe fondul creșterii cu 12,1% față de anul 2020 a volumelor operate și transportate anul trecut, operațiunile cu produse minerale, în special materiile prime pentru industriile metalurgice din România și Serbia, reprezentând motorul creșterii TTS în 2021.

Anul 2021 a însemnat pentru Transport Trade Services (simbol BVB:TTS) listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în 14 iunie, ca urmare a unei oferte publice inițiale în valoare de 58,5 milioane de euro. Acțiunile TTS sunt incluse atât în indicele BET, indicele principal al bursei, cât și în indicele global dedicate pieţelor emergente, FTSE Global Micro Cap. Începând cu finalul lunii iulie și până la sfârșitul anului 2021, acțiunile TTS au avut o performanță mai bună decât piața, depășind cu aproape 8% creșterea înregistrată de indicele BET.

Transport Trade Services (TTS) este unul dintre cei mai mari transportatori de mărfuri pe ape interioare din bazinul Dunării. Activitatea TTS (Grup) se desfășoară pe trei segmente principale: expediție internațională de mărfuri, transport fluvial și operare portuară. Grupul deține cea mai mare flotă fluvială din bazinul dunărean, formată din unități fluviale cu o capacitate de peste 800.000 de tone, macarale plutitoare, precum și terminale portuare proprii în Constanța și în șapte porturi fluviale dunărene.

Te-ar mai putea interesa și
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat un ajutor economic de 1,3 miliarde de dolari pentru Ucraina
Trezoreria SUA a anunţat miercuri transferarea a 1,3 miliarde de dolari pentru ajutor economic acordat Ucrainei, în cadrul unui prim sprijin de 7,5 miliarde de dolari promis de administraţia Biden......
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi banii de la administratorul fondului privat?
Milioane de români au mai puțini bani de pensie. Ce sumă îți garantează legea și ce taxe plătești când încasezi ...
Sumele deținute de cei 7,85 milioane de români care cotizează obligatoriu la fondurile private de pensii pilon II au scăzut ...
Prețul spot al energiei electrice a crescut din nou, în iunie, și e de trei ori mai mare decât acum un an
Prețul spot al energiei electrice a crescut din nou, în iunie, și e de trei ori mai mare decât acum un an
Preţul energiei electrice pe piaţa spot a bursei OPCOM a crescut din nou, în luna iunie, după creșterea care a avut ...
Familia Negoiță pregătește terenul Tubinox din Sectorul 3, pretabil pentru construcția a mii de locuințe
Familia Negoiță pregătește terenul Tubinox din Sectorul 3, pretabil pentru construcția a mii de locuințe
Familia primarului Negoiță, care construiește mai multe blocuri de locuințe în sectorul 3, pregătește terenul de 10 ...