Transportul public din Capitală va fi alimentat cu energie de la Hidroelectrica în următorul an

Hidroelectrica va furniza energie electrică pentru transportul public din Capitală pentru o perioadă de un an. Cel mai mare producător de energie din România a câştigat licitaţiile lansate de Metrorex şi RATB în primul trimestru al anului, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din piaţa de energie.
Anemona Andone - lun, 11 iun. 2018, 20:53
Transportul public din Capitală va fi alimentat cu energie de la Hidroelectrica în următorul an

Metrorex a scos la licitaţie pe 22 februarie un contract estimat la 64,35 milioane de lei (13,8 milioane de euro) pentru achiziţia de energie electrică.

Contractul vizează furnizare de energie electrică la medie tensiune, în perioada 01.07.2018-30.06.2019, conform necesarului estimat, respectiv 195.000 MWh.

Până pe 4 aprilie, data limită de depunere a ofertelor, cinci companii s-au înscris la licitaţie: Hidroelectrica, Enel Energie Muntenia, Electrica Furnizare, CEZ Vânzare şi Tinmar Energy.

Conform surselor noastre, Hidroelectrica este câştigătorul licitaţiei al cărei criteriu de atribuire este cel mai scăzut preţ.
În urmă cu un an, Metrorex a semnat tot cu Hidroelectrica contract de furnizare energie electrică.

Producătorul celei mai ieftine energii a câştigat şi licitaţia RATB lansată în 24 martie 2018, conform surselor noastre.

Durata acordului – cadru scos la licitaţie de către RATB este de 12 luni, cantitatea minimă vizată de acesta fiind de 81.188 MWh, iar cea maximă de 101.678 MWh.

Acesta are o valoare estimată de 33,34 milioane de lei (7,15 milioane de euro), calculată pentru cantitatea maxima de energie electrică vizată şi include furnizarea de energie electrică pentru tracţiune electrică şi pentru sediile RATB situate pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi la Casa de odihnă RATB din Predeal.

Până pe 2 mai, data limită de depunere a ofertelor, la licitaţia RATB se înscriseseră Hidroelectrica, E.ON Energie Romania şi Tinmar Energy.

Producătorul de energie Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit net de 1,36 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din istoria companiei. În 2016, profitul net al companiei a fost de 1,228 miliarde de lei.

Totodată, în primul trimestru al acestui an, Hidroelectrica a avut un profit net de 485 milioane de lei, faţă de 399 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a situaţiei hidrologice îmbunătăţite.

Marja EBITDA a crescut de la 67% în 2016 la 69% în anul trecut şi la 74% în primul trimestru al acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...