Transportul public din Capitală va fi alimentat cu energie de la Hidroelectrica în următorul an

Hidroelectrica va furniza energie electrică pentru transportul public din Capitală pentru o perioadă de un an. Cel mai mare producător de energie din România a câştigat licitaţiile lansate de Metrorex şi RATB în primul trimestru al anului, au spus pentru ECONOMICA.NET surse din piaţa de energie.
Anemona Andone - lun, 11 iun. 2018, 20:53
Transportul public din Capitală va fi alimentat cu energie de la Hidroelectrica în următorul an

Metrorex a scos la licitaţie pe 22 februarie un contract estimat la 64,35 milioane de lei (13,8 milioane de euro) pentru achiziţia de energie electrică.

Contractul vizează furnizare de energie electrică la medie tensiune, în perioada 01.07.2018-30.06.2019, conform necesarului estimat, respectiv 195.000 MWh.

Până pe 4 aprilie, data limită de depunere a ofertelor, cinci companii s-au înscris la licitaţie: Hidroelectrica, Enel Energie Muntenia, Electrica Furnizare, CEZ Vânzare şi Tinmar Energy.

Conform surselor noastre, Hidroelectrica este câştigătorul licitaţiei al cărei criteriu de atribuire este cel mai scăzut preţ.
În urmă cu un an, Metrorex a semnat tot cu Hidroelectrica contract de furnizare energie electrică.

Producătorul celei mai ieftine energii a câştigat şi licitaţia RATB lansată în 24 martie 2018, conform surselor noastre.

Durata acordului – cadru scos la licitaţie de către RATB este de 12 luni, cantitatea minimă vizată de acesta fiind de 81.188 MWh, iar cea maximă de 101.678 MWh.

Acesta are o valoare estimată de 33,34 milioane de lei (7,15 milioane de euro), calculată pentru cantitatea maxima de energie electrică vizată şi include furnizarea de energie electrică pentru tracţiune electrică şi pentru sediile RATB situate pe teritoriul Municipiului Bucureşti şi la Casa de odihnă RATB din Predeal.

Până pe 2 mai, data limită de depunere a ofertelor, la licitaţia RATB se înscriseseră Hidroelectrica, E.ON Energie Romania şi Tinmar Energy.

Producătorul de energie Hidroelectrica a obţinut anul trecut un profit net de 1,36 miliarde de lei, cel mai ridicat nivel din istoria companiei. În 2016, profitul net al companiei a fost de 1,228 miliarde de lei.

Totodată, în primul trimestru al acestui an, Hidroelectrica a avut un profit net de 485 milioane de lei, faţă de 399 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2017, ca urmare a situaţiei hidrologice îmbunătăţite.

Marja EBITDA a crescut de la 67% în 2016 la 69% în anul trecut şi la 74% în primul trimestru al acestui an.

Te-ar mai putea interesa și
Fondurile de pensii administrate  de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea afară din BII, banca rusească  la care fondurile au luat obligațiuni – PROIECT
Fondurile de pensii administrate de NN, BRD și BCR riscă să piardă plasamente de peste 1 miliard de lei. România vrea ...
NN Pensii, BCR Erste Asset Management, BRD Asset Management, Banca Transilvania, BRD Pensii, BCR Pensii şi BT Asset Management, prin fondurile pe care le administrează, sunt principalii investitori......
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile ...
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Ungaria impune starea de urgență din cauza războiului din Ucraina
Guvernul ungar declară starea de urgenţă începând de la miezul nopţii de marţi spre miercuri, din cauza conflictului ...
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Serbia vrea să construiască o conductă de gaze până la granița cu România
Ministrul Energiei din Serbia, Zorana Mihajlovic, a declarat luni că Serbia va pregăti designul şi documentaţia tehnică ...