Transportul public se va relua la Bruxelles după ce a fost oprit trei zile din cauza unei agresiuni

Transportul public trebuie să înceapă progresiv să circule de marţi la Bruxelles, după ce a fost complet paralizat timp de trei zile, din cauza uciderii unui controlor care a suscitat o reacţie puternică în Belgia, transmite AFP.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 05:33
Transportul public se va relua la Bruxelles după  ce a fost oprit trei zile din cauza unei agresiuni

„Traficul trebuie să se reia treptat mâine”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Companiei de transport public din capitală (Stib), al cărui angajat era victima.

Conducerea Stib a solicitat o reluare a circulaţiei autobuzelor, tramvaielor şi metroului de marţi, după o întâlnire cu ministrul de Interne, Joelle Milquet, cu privire la siguranţa personalului în transportul public.

În cadrul acestei întâlniri, s-a propus alocarea a încă 400 de poliţişti pentru transportul în comun din Bruxelles, precum şi recrutarea de noi agenţi de intervenţie.

Măsurile au impresionat conducerea Stib, însă sindicatele trebuie acum „să comunice până la bază”, a explicat purtătorul de cuvânt al Stib, Francoise Ledune, ceea ce poate fi făcut doar de dimineaţă.

Alt element ce poate întârzia reluarea circulaţiei: anumiţi angajaţi ai Stib întrebaţi de posturile de televiziune belgiene au declarat că nu vor relua munca înainte de înmormântarea lui Iliaz Tahiraj, controlorul decedat. Data funeraliilor nu este încă cunoscută.

Luni, două marşuri în tăcere ale angajaţilor Stib s-au desfăşurat pe străzile din Bruxelles, adunând în total aproape 1.500 de persoane, conform estimărilor poliţiei.

Controlorul a fost ucis sâmbătă dimineaţă după ce a fost trimis la locul unui accident între un autobuz şi un automobil privat într-una din suburbiile din Bruxelles. El a fost atacat de un prieten al şoferului automobilului care l-a lovit cu pumnul în faţă, conform mai multor martori. Condus la spital în stare critică, acesta a murit la scurt timp.

Agresorul presupus s-a predat singur poliţiei sâmbătă după-amiază, a făcut cunoscut instanţa. El a spus că regretă gestul său, au transmis avocaţii.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat duminică pentru lovituri şi răni cauzatoare de moarte din culpă.

Te-ar mai putea interesa și
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul de urcare, în zona localităţilor Băneşti şi Comarnic, anunţă Centrul......
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă, au anunţat duminică reprezentanţii federaţiilor sindicale, menţionând că ...
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Mercedes nu se va alătura noului proiect electric al Renault – Reuters
Grupul german Mercedes Benz, de mulţi ani partener al Renault pe segmentul de vehicule comerciale uşoare, nu va lua parte ...