Transportul public se va relua la Bruxelles după ce a fost oprit trei zile din cauza unei agresiuni

Transportul public trebuie să înceapă progresiv să circule de marţi la Bruxelles, după ce a fost complet paralizat timp de trei zile, din cauza uciderii unui controlor care a suscitat o reacţie puternică în Belgia, transmite AFP.
Economica.net - mar, 10 apr. 2012, 05:33
Transportul public se va relua la Bruxelles după  ce a fost oprit trei zile din cauza unei agresiuni

„Traficul trebuie să se reia treptat mâine”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Companiei de transport public din capitală (Stib), al cărui angajat era victima.

Conducerea Stib a solicitat o reluare a circulaţiei autobuzelor, tramvaielor şi metroului de marţi, după o întâlnire cu ministrul de Interne, Joelle Milquet, cu privire la siguranţa personalului în transportul public.

În cadrul acestei întâlniri, s-a propus alocarea a încă 400 de poliţişti pentru transportul în comun din Bruxelles, precum şi recrutarea de noi agenţi de intervenţie.

Măsurile au impresionat conducerea Stib, însă sindicatele trebuie acum „să comunice până la bază”, a explicat purtătorul de cuvânt al Stib, Francoise Ledune, ceea ce poate fi făcut doar de dimineaţă.

Alt element ce poate întârzia reluarea circulaţiei: anumiţi angajaţi ai Stib întrebaţi de posturile de televiziune belgiene au declarat că nu vor relua munca înainte de înmormântarea lui Iliaz Tahiraj, controlorul decedat. Data funeraliilor nu este încă cunoscută.

Luni, două marşuri în tăcere ale angajaţilor Stib s-au desfăşurat pe străzile din Bruxelles, adunând în total aproape 1.500 de persoane, conform estimărilor poliţiei.

Controlorul a fost ucis sâmbătă dimineaţă după ce a fost trimis la locul unui accident între un autobuz şi un automobil privat într-una din suburbiile din Bruxelles. El a fost atacat de un prieten al şoferului automobilului care l-a lovit cu pumnul în faţă, conform mai multor martori. Condus la spital în stare critică, acesta a murit la scurt timp.

Agresorul presupus s-a predat singur poliţiei sâmbătă după-amiază, a făcut cunoscut instanţa. El a spus că regretă gestul său, au transmis avocaţii.

Bărbatul, în vârstă de 28 de ani, a fost arestat duminică pentru lovituri şi răni cauzatoare de moarte din culpă.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
SUA avertizează că Rusia ar putea ataca în orice moment Ucraina
Rusia ar putea lansa un atac în orice moment asupra Ucraina, a declarat marţi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen ...
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Câciu: Guvernul își menține angajamentul pentru revenirea în limitele Pactului de Stabilitate şi Creştere în 2024
Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, s-a întâlnit, marţi, la Bruxelles, cu comisarul UE pentru Economie, Paolo Gentiloni, ...
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina pe stat pentru problemele de facturare
Furnizorii de electricitate și gaze resping acuzațiile că ar fi implicați în practici comerciale incorecte și dau vina ...
Asociaţia Furnizorilor de Energie din România (AFEER), o organizaţie cu 34 de membri, furnizori şi traderi licenţiaţi ...