Ce se va întâmpla cu cel mai mic lanţ de hipermarketuri al unei multinaţionale

Tranzacţia dintre giganţii Metro Group şi Auchan, perfectată la finele lui 2012, a presupus rebrandingul a 20 de hipermarketuri Real, proces care s-a finalizat anul trecut. În curtea Metro au mai rămas însă patru unităţi, nedorite de Auchan, pe care Metro anunţa neoficial acum doi ani că vrea să le vândă. ECONOMICA.NET vă spune care sunt planurile Metro Group cu aceste magazine. 
Alina Stanciu - Dum, 18 ian. 2015, 10:21
Ce se va întâmpla cu cel mai mic lanţ de hipermarketuri al unei multinaţionale

De la finalizarea procesului de rebranding al magazinelor Real preluate de francezii de la Auchan de la Metro Group, în aprilie anul trecut, lanţul de hipermarketuri format din numai 4 unităţi rămas încă în portofoliul nemţilor a intrat într-un con de umbră. După ce, mai mult sau mai puţin oficial, a anunţat că se află în căutarea unui cumpărător pentru magazinele Real din România, nedorite de Auchan, Metro şi-a făcut în 2013 o nouă companie care operează şi în prezent unităţile din Arad, Oradea Constanţa şi Suceava, singurele rămase în portofoliul Metro. Ce se va întâmpla cu activele Real în România este însă şi acum destul de incert. „Real va continua să fie aproape de consumatorii săi, printr-un număr mare de produse destinate întregii familii, un raport calitate preţ mult mai atractiv, preţuri mici, produse locale, prin servicii de calitate şi o servire a clienţilor foarte rapidă. În momentul de faţă, nu vedem niciun motiv să ne reconsiderăm strategia în ceea ce priveşte situaţia celor patru magazine Real. dar, în general, suntem deschişi la a evalua opţiuni strategice care să fie în interesul business-ului nostru”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii Metro Group.

Producătorii locali îi fac competitivi

Fără a mai putea beneficia de puterea de negociere a unui lanţ de 24 de magazine, Real şi-a axat şi mai mult strategia de achiziţii pe colaborarea cu partenerii locali.  „Cele patru magazine sunt mai apropiate de consumatori prin modul în care am adaptat şi selectat oferta de produse, prin continua înbunătăţire a raportului calitate-preţ şi prin reconfigurarea relaţiilor dintre angajaţii magazinelor şi consumatorii finali. Fiecare magazin are ca scop să fie destinaţia de shopping preferată din zona sa, ca urmare a faptului că avem în permanenţă cele mai bune preţuri şi cele mai bune produse. Mai mult, sortimentaţia celor patru magazine beneficiază de parteneriatele pe care le avem cu producătorii locali din regiune”, mai spun oficialii Real.

Real Arad are o suprafaţă utilă de vânzare de 7.457 de mp şi a fost inaigurat în noiembrie 2008, în urma unei investiţii în valoare de 22 milioane de euro. Real Oradea Episcopiei, a fost inaugurat tot în 2008, în urma unei investiţii de aproximativ 22 de milioane de euro şi are o suprafaţă de vânzare de 7.500 de mp.

Real Constanţa Nord s-a deschis în aprilie 2009 şi dispune de o suprafaţă utilă de vânzare de 7.500 de metri pătraţi,iar Real Suceava a fost deschis în decembrie 2008 şi are o suprafață de vânzare de 7.480 metri pătrați.

 Amintim că, la finele lui 2012, Grupul Auchan a semnat un acord cu distribuitorul german METRO GROUP în vederea cesionării activităţilor Real în Europa Centrală şi de Est. Francezii de la Auchan au cumpărat 20 din cele 24 de unităţi Real. 

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia recurge şi ea la energia fotovoltaică pentru a acoperi necesarul de electricitate
Suedia, o ţară scandinavă renumită pentru iernile sale lungi şi lipsite de lumina soarelui, înregistrează în prezent un adevărat boom al energiei fotovoltaice, transmite Bloomberg, potrivit......
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial estonian
Discuţie telefonică între Scholz şi Macron cu Putin: Lăsaţi telefonul şi mergeţi la Kiev, le recomandă un oficial ...
Cancelarul german Olaf Scholz şi preşedintele francez Emmanuel Macron nu ar trebui să discute cu dictatorul rus Vladimir ...
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Săptămâna de muncă de patru zile, testată începând din iunie în Regatul Unit
Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi urmează să participe - începând din iunie - la un test la scară ...
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
Bilanţ Covid-19 duminică, 29 mai: 203 cazuri nou diagnosticate, un deces şi 75 de oameni internaţi la ATI
În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 203 noi cazuri de Covid-19, un deces şi 75 de oameni sunt internaţi la ATI.