1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Tranzacţie de 10 milioane de euro cu o fabrică de cărămizi şi ţigle

Fondul  de investiţii „private equity” Advent International a vândut pachetul majoritar de acţiuni ale producătorului blocuri ceramice şi ţigle  Ceramica Iaşi (CERE), potrivit unuzi raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Mediafax şi ZF.ro estimează tranzacţia la 10 milioane de euro, citând surse din piaţă.

15 iul, 2014 | | ECONOMICA.net

Advent International  şi-a vândut vehiculul de investiţii Cooperatief EuroBrick Holding (Olanda), prin care a acumpărata Ceramica Iaşi (CERE), unei alte companii înregistrată în Olanda, firma Brikston Cooperatief U.A., potrivit unui raport al CERE transmis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Brickston devine posesorul al 84,88% din acţiunile CERE.

Brikston Cooperatief este un vehicul deţinut de compania de administrare a fondurilor de investiţii Asia Debt Management, aflată la prima achiziţie în România, iar valoarea tranzacţiei depăşeşte 10 milioane de euro, potrivit unor surse din piaţa construcţiilor, citate de Mediafax şi ZF.ro.  Asia Debt Management are în administrare active în valoare de peste 1,4 miliarde de dolari.

Advent a mai vândut participaţiile la producătorului de medicamente Labormed, respectiv producător de lacuri şi vopsele Deutek. Mai deţine reţeaua de servicii medicale private Regina Maria.

Ceramica Iaşi (CERE) avea la finalul anului trecut 2013 de angajaţi şi o cifră de afaceri de peste 72 milioane de lei (16,3 milioane de euro), faţă de 64 milioane de lei în 2012 (14,4 milioane de euro) şi un profit de sub 100.000 de lei, comparativ cu 2,2 milioane lei cu un an înainte.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO