Tranzacţie de peste 2 mld. dolari: Unilever vinde brandurile Ragu şi Bertolli

Unilever, al doilea mare producător de bunuri de larg consum din lume, a anunţat vânzarea brandurilor de sosuri Ragu şi Bertolli din America de Nord grupului nipon Mizkan, pentru 2,15 miliarde de dolari, transmit AP şi Bloomberg. Ragu este cel mai bine vândut sos de paste din SUA.
Economica.net - joi, 22 mai 2014, 09:06
Tranzacţie de peste 2 mld. dolari: Unilever vinde brandurile Ragu şi Bertolli

Conform datelor Unilever, cele două afaceri au vânzări anuale combinate de 600 milioane de dolari.

Tranzacţia include şi preluarea fabricii de procesare a sosurilor din Owensboro, statul Kentucky, dar şi o fabrică de procesare a roşiilor din Stockton, statul California.

Grupul anglo-olandez a anunţat că tranzacţia se va finaliza în iunie.

‘Tranzacţia reprezintă ultimul pas în reorganizarea portofoliului nostru din America de Nord’, a declarat preşedintele diviziei din regiune a Unilever, Kees Kruythoff.

Vânzările Unilever au depăşit estimările analiştilor, în primul trimestru din 2014, pe fondul stabilizării cererii în Europa şi a evoluţiei foarte bune a pieţelor din Asia şi America Latină.

Grupul anglo-olandez a anunţat creşterea vânzărilor de bază (care exclud achiziţiile şi fluctuaţiile valutare) cu 3,6% în perioada ianuarie-martie 2014, în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 3,3%. În trimestrul patru, vânzările Unilever au urcat cu 4,1%. Incluzând impactul fluctuaţiilor cursului de schimb şi al vânzărilor de active, veniturile au scăzut cu 6,3%, la 11,4 miliarde de euro.

În decembrie, Unilever a avertizat că va reduce numărul de produse comercializate cu 30%, până la sfârşitul lui 2014, pentru a-şi îmbunătăţi eficienţa şi pentru a face faţă efectelor încetinirii economiei globale. Compania este afectată de încetinirea economică de pe pieţele emergente, de unde obţine peste jumătate din vânzări în ţări precum India şi China.

Pentru a deveni mai eficient, grupul anglo-olandez va concedia aproximativ 2.000 de angajaţi şi va continua să-şi ajusteze portofoliul de produse.

Unilever se va concentra pe cele mai mari branduri ale sale, inclusiv pe cele 15 care generează venituri anuale de peste un miliard de euro fiecare.

Compania este prezentă în mai mult de 100 de ţări, iar pe piaţa românească din anul 1995. Unilever South Central Europe coordonează din Bucureşti operaţiunile în şapte ţări din zonă – România, Bulgaria, Serbia, Muntenegru, Albania, Macedonia şi Moldova.

Compania are 163.000 de angajaţi, iar în 2009 volumul vânzărilor a atins 40 de miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...