Tranzacție în IT: Romanian Business Consult a preluat Ropeco București

Romanian Business Consult devine acționar unic al companiei ROPECO București, consolidându-și astfel poziția de lider integrator IT, cu o expertiză în retail și pe piața automatizărilor industriale.
Lidia Neagu - mar, 16 mart. 2021, 16:25
Tranzacție în IT: Romanian Business Consult a preluat Ropeco București

Prin această achiziție se deschid noi oportunități pentru compania RBC, în piața soluțiilor IT din banking și plăți electronice.

Cele două companii vor continua să opereze ca entități separate, urmărind însă aceeași misiune și aceleași valori de business, păstrându-și structura de angajați și management, diversitatea soluțiilor IT și tipurile de servicii oferite.

Astfel, RBC și ROPECO devin mai puternice împreună, având același acționariat și aliniindu-se sub același scop de dezvoltare, inovare și extindere a portofoliului de soluții IT. Toate acestea se vor reflecta în perfecționarea capabilităților de integrare și implementare a soluțiilor complexe de IT și la creșterea calității serviciilor oferite către clienții actuali și viitori.

„Ne bucurăm că, pe lângă portofoliul de soluții și servicii dedicate marilor rețele de retail modern și a capacității noastre de integrator IT, adăugăm experiența importantă în aria proceselor de plată din retail și în cea a automatizării operațiunilor din banking, ale companiei ROPECO (…) Rămânem în continuare interesați de creșterea grupului prin achiziții în zonele de interes strategic, conform înțelegerii cu partenerul meu în RBC, fondul de investiții Oresa Ventures”, a declarat Andrei Bojiţă, Director General al Romanian Business Consult.

Cu o cifră de afaceri în 2019 de 32.7 mil de euro, RBC a reușit să fructifice o mare parte din oportunitățile din piață în timpul anului 2020, chiar dacă acest an a fost unul complex și dificil. În 2020 cele două companii care fac parte din grupul RBC au realizat o cifră de afaceri cumulată de aproximativ 50 de milioane de euro.

În urma achiziției, grupul RBC va pune la dispoziția clienților una dintre cele mai largi rețele de service din România, cu centre regionale în toate reședințele de județ , având angajați peste 200 de ingineri de service și suport la nivel național. Rețeaua de service efectuează mentenanță continuă pentru software, hardware și infrastructură.

RBC se bazează astăzi pe o echipă de peste 50 de specialiști în dezvoltare software și implementare de aplicații bazate pe ultimele tehnologii Microsoft, Linux, Google Cloud Platform, Big Data, Machine Learning.

RBC este una dintre primele companii din România care a implementat o serie de soluții inovatoare pe piața de retail, precum: Self-Checkout; aplicații de raportare și alertare în timp real bazate pe tehnologii Big Data, Artificial Intelligence și Machine Learning; programe de loialitate și promoții pentru consumatori (eLOY).

Compania a derulat cel mai complex proiect de implementare a caselor de marcat cu jurnal electronic în conformitate cu legislația fiscală din România.

“Știm cum să integrăm soluții noi de IT și să le dezvoltăm în funcție de cerințele clienților. Înțelegem în detaliu nevoile clienților, un exemplu fiind asistarea operațională în desfășurarea proiectelor 24/7 prin Help-Desk și Call Center, asigurându-ne că suntem mereu acolo când este nevoie de noi. Avem consultanți și specialiști cu experiență care pot proiecta fluxuri complexe pentru retaileri naționali și internaționali și pentru consumatorii lor. Țelul nostru este să construim împreună soluții IT inovatoare, să fim alegerea preferată a clienților și unii dintre jucătorii de vârf pe segmentele noastre de expertiză” George Constantinescu Director Comercial și Operațiuni – RBC.

Compania Romanian Business Consult a fost asistată în această tranzacție de KPMG și casa de avocatură Filip & Company, iar compania ROPECO București de către EDGE Advisory și casa de avocatură DLA Piper Dinu SCA. Valoarea tranzacției este confidențială.

Romanian Business Consult, fondată în 1991, are sediul în București și filiale în Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov
și Republica Moldova (Chișinău). RBC lucrează cu peste 20 parteneri internaționali de tehnologie, printre care Diebold-Nixdorf , Bizerba , Supersmart powered by Bizerba, Fujitsu, Zebra, Datalogic, Microsoft, Motorola, PrestigeEnterprise.

Compania ROPECO, prezentă pe piața din România de peste 28 de ani, este unul dintre principalii furnizor local de soluții și echipamente în domeniul automatizării operațiunilor din sucursalele bancare, procesării de numerar, plaților electronice.

Te-ar mai putea interesa și
Activele gigantului american BlackRock au atins valoarea record de 10,5 trilioane de dolari, ca urmare a creșterii burselor
Activele gigantului american BlackRock au atins valoarea record de 10,5 trilioane de dolari, ca urmare a creșterii burselor
Activele deținite de fondul de investiții BlackRock au ajuns la nivelul record de 10,5 trilioane de dolari în primul trimestru, iar compania a înregistrat o creștere de 36% a profitului, ca......
Iranul a sechestrat în Golful Persic o navă despre care susține că are legături cu Israelul
Iranul a sechestrat în Golful Persic o navă despre care susține că are legături cu Israelul
Forţele speciale maritime ale Gardienilor Revoluţiei iranieni, armata ideologică a Republicii Islamice, au sechestrat ...
Tichete de masă, vacanță, cadou sau cultural disponibile deja pe carduri virtuale. Cine a lansat ofertele?
Tichete de masă, vacanță, cadou sau cultural disponibile deja pe carduri virtuale. Cine a lansat ofertele?
Două companii au lansat deja cardurile virtuale care pot înlocui tichetele de masă, vacanță, cadou sau tichetul cultural. ...
„Autostrada Ford”: UMB a mobilizat 550 de muncitori pe tronsonul 4, unde se lucrează non-stop – Grindeanu
„Autostrada Ford”: UMB a mobilizat 550 de muncitori pe tronsonul 4, unde se lucrează non-stop – Grindeanu
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a postat sâmbătă imagini de pe șantierul tronsonului ...