Tranzacție pe piața IT din Cluj. GlobalLogic, parte a gigantului japonez Hitachi, cumpără Fortech

GlobalLogic Inc., o companie a grupului japonez Hitachi și lider în domeniul ingineriei digitale, a anunțat că a semnat un acord definitiv pentru achiziționarea Fortech, o companie de dezvoltare software, cu sediul central în Cluj-Napoca.
Lidia Neagu - lun, 21 nov. 2022, 12:58
Tranzacție pe piața IT din Cluj. GlobalLogic, parte a gigantului japonez Hitachi, cumpără Fortech

Termenii tranzacției nu au fost dezvăluiți. Conform acordului, Fortech va continua să funcționeze cu conducerea și personalul existent ca filială deținută integral de GlobalLogic. Tranzacția este supusă aprobărilor obișnuite de reglementare și se așteaptă să se încheie până la sfârșitul trimestrului IV calendaristic, 2022.

„Fortech este o firmă de top, cu o experiență dovedită și specializare în tehnologia necesară pentru evoluția digitală”, a declarat Nitesh Banga, președinte și CEO, GlobalLogic. „Această achiziție va spori și mai mult prezența GlobalLogic în Europa și va accelera accesul nostru la bogăția de talente tehnice din România; ea va înarma Fortech cu resursele și sprijinul puternic al GlobalLogic și Hitachi. Suntem încântați să urăm bun venit Fortech și oamenilor săi talentați în familia GlobalLogic”.

Fortech este una dintre cele mai mari companii dezvoltatoare de software din România, recunoscută în mod repetat în topurile Deloitte sau EY. Cu peste 1.100 de angajați, compania din Cluj își desfășoară activitatea în patru orașe din România.

Fortech oferă o gamă completă de servicii software la comandă în domenii precum Finanțe, Sănătate, Automobile, Producție, eCommerce, IoT și Cloud. Modelul de afaceri al companiei este de a dezvolta parteneriate nearshore dedicate, construind echipe pentru nevoile pe termen lung ale clienților. Din 2003, sute de clienți au ales Fortech, printre care T-Systems, Swisscom, Symantec, Pfizer și Renault.

”Aceste realizări și capacități vor ajuta GlobalLogic să își extindă în continuare baza de clienți și de talente, în timp ce își propune să răspundă cererii globale solide de transformare digitală (DX). În plus, liderii experimentați de la Fortech vor aduce o experiență tehnică și de domeniu valoroasă, împreună cu relații puternice pe piețele europene și cu clienți de marcă”, se arată într-un comunicat al GlobalLogic.

Înființată în 2003, Fortech oferă un spectru complet de servicii de inginerie digitală, inclusiv proiectare de arhitectură, dezvoltare de software, DevOps, asigurare a calității și analiză de date. Compania a reușit să proiecteze, să construiască și să întrețină cu succes produse pentru clienți din numeroase industrii, cu o specializare concentrată în Cloud, IoT și SaaS.

Fortech deține experiență în domeniu în șase verticale cheie: Automotive, Banking/Finance, Healthcare, Manufacturing, Professional Services și Tehnologie/Media/Telecom.

”Acoperirea de către Fortech a industriilor și tehnologiilor cheie este o potrivire incredibilă pentru GlobalLogic. Succesele Fortech au făcut ca aceasta să fie recunoscută drept una dintre cele cele mai bine administrate companii din România în cadrul primei ediții a programului Deloitte pentru România”, mai arată sursa citată.

„Suntem mândri de moștenirea noastră, care se bazează pe faptul că ajutăm companiile să realizeze puterea soluțiilor digitale transformatoare”, a declarat Călin Văduva, CEO, Fortech. „Unirea forțelor cu GlobalLogic, susținută de Hitachi, ne duce la un nou nivel. În plus, găsirea unui partener care împărtășește valorile noastre culturale cu un accent puternic pe oameni, clienți și beneficii pentru societate este extrem de satisfăcătoare.”

Investiția GlobalLogic în Fortech face parte dintr-o strategie multianuală menită să stabilească o amprentă europeană mai largă, permițându-i în același timp să își deservească mai bine clienții din întreaga lume din perspectiva livrării. Această achiziție va permite în continuare GlobalLogic să sporească punctele forte ale Hitachi în domeniul tehnologiei informației (IT), al tehnologiei de operare (OT) și al produselor și să își accelereze creșterea, contribuind la extinderea afacerii Lumada.

Recent, Fortech anunța lansarea Fortech Products, o nouă divizie care construiește soluții digitale de la zero.

Grupul a obținut în prima jumătate a anului fiscal, venituri totale consolidate au fost de 5.416,7 miliarde de yeni, o creștere de 12% de la an la an. EBITDA ajustată a fost de 393 miliarde de yeni, o creștere de la an la an de 20,6 miliarde de yeni.

GlobalLogic este un lider în domeniul ingineriei digitale. Ajutăm mărcile din întreaga lume să proiecteze și să construiască produse, platforme și experiențe digitale inovatoare pentru lumea modernă. Cu sediul central în Silicon Valley, GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, cu clienți din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științele vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie.

GlobalLogic a fost cumpărată de Hitachi în 2021.

Te-ar mai putea interesa și
Grindeanu: Noi contracte de cale ferată, finanțate prin PNRR, au fost semnate astăzi
Grindeanu: Noi contracte de cale ferată, finanțate prin PNRR, au fost semnate astăzi
Regionala de Căi Ferate Brașov a semnat marți 17 contracte pentru reparații de tip Quick Wins (67 km) în valoare totală de 300,15 milioane de lei (fără TVA), a anunțat ministrul......
E oficial: Austria se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen şi spune că nu îşi va schimba decizia. Cum răspund autorităţile române
E oficial: Austria se opune aderării României şi Bulgariei la Schengen şi spune că nu îşi va schimba decizia. Cum ...
Ministrul de interne al Austriei, Gerhard Karner, a declarat marţi dimineaţa, într-o emisiune la postul public de televiziune, ...
Ungaria a blocat prin veto ajutorul european de 18 miliarde de euro acordat Ucrainei pentru 2023
Ungaria a blocat prin veto ajutorul european de 18 miliarde de euro acordat Ucrainei pentru 2023
Ungaria s-a opus marţi prin veto pachetului în valoare de 18 miliarde de euro sub formă de ajutor macrofinanciar pentru ...
Polonia a primit primele tancuri şi obuziere sud-coreene
Polonia a primit primele tancuri şi obuziere sud-coreene
Polonia a primit marţi primele tancuri de asalt K2 şi primele obuziere K9 de fabricaţie sud-coreeană livrate în cadrul ...