Tranzacţii cu titluri Facebook, accesibile din România prin contractele CFD

Chiar din prima zi la bursă a acţiunilor Facebook, investitorii români au posibilitatea de a paria pe evoluţia preţului acestora, prin intermediul produselor derivate de tip contracte pe diferenţă (CFD), emise de casa de brokeraj românească Tradeville.
Adrian N. Ionescu - joi, 17 mai 2012, 13:15
Tranzacţii cu titluri Facebook, accesibile din România prin contractele CFD

Un contract pe diferenţă (CFD, Contract for Difference) este o înţelegere între un cumpărător şi un vânzător, prin care aceştia sunt de acord să-şi deconteze diferenţa de valoare a unui activ suport între momentul iniţierii şi cel al lichidării contractului.

Diferenţa este determinată prin referire la preţul activului suport (în acest caz preţul unei acţiuni Facebook la bursa din New York) şi la perioada de deţinere a respectivului CFD (intervalul de timp dintre momentul deschiderii şi al închiderii poziţiei.

Spre deosebire de contractele futures, CFD-urile nu au o scadenţă standardizată, la care contractul expiră automat. CFD-urile  permit strategii speculative pe termen lung, dar şi pe parcursul unei singure zile (intraday).

CFD-urile Facebook lansate de Tradeville vor fi disponibile atât cu marja de 12% pentru investitorii cu un apetit mai mare la risc, cat si cu marja de 100% pentru cei conservatori, potrivit unui comunicat Tradeville.

Marja este suma de bani ca proporţie din valoarea contractelor tranzacţionate, pe care investitorul trebuie s-o depună ca garanţie.

Prin deschiderea unei poziţii short (scurtă) de CFD, investitorul vinde contacte la anumite preţuri mizând pe scăderea cotaţiei de piaţă la care se va executa contractul. Prin poziţia long, se cumpără acţiuni, pariindu-se pe aprecierea actiunilor.

În cazul tranzacţiilor cu derivate activ suport acţiuni Facebook, posibilitatea de a lua poziţii short nu este încă disponibilă prin Tradeville.

Numai clienţii casei de brokeraj Tradeville pot tranzacţiona aceste instrumente prin intermediul platformei Startrade 360 administrată de aceasta, atât în versiunea web, cât şi desktop, ca şi  pentru iPhone.

Suma minima pentru deschiderea unui cont de tranzactionare CFD este 500 euro.

Tradeville este firma care a adus  pe segmentul de piaţă alternativ al Bursei de Valori Bucureşti  mai multe acţiuni celebre din Europa şi SUA, şi analizeaza posibilitatea de a introduce la tranzacţionare pe lei şi titlurile Facebook „cât mai curând posibil“.

Te-ar mai putea interesa și
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro
Ana Hotels redeschide pe 16 aprilie hotelul Europa din Eforie Nord, după investiții de 14 milioane de euro. Clădirea a fost modernizată și a primit îmbunătățiri semnificative, atât la......
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Compania rusă Avtovaz începe producţia de maşini în Azerbaidjan
Cea mai mare companie auto rusească, Avtovaz, a început asamblarea maşinilor Lada în Azerbaidjan, intenţionând să ...
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează – Ministrul Mediului
Magazinele vor fi obligate să preia manual ambalajele dacă automatele nu funcţionează şi să ofere la casă contravaloarea ...
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane de lei în doi ani și jumătate
Magazinul din Gheancea al retailerului MAMBricolaj, ultimul deschis de antreprenorul Cristian Găvan, a vândut de 7,5 milioane ...
MAMBricolaj Ghencea, cel mai nou magazin al rețelei care comercializează materiale și accesorii pentru mobilă, brand ...