Primele tranzacţii cu acţiuni Facebook s-au făcut la 96 de lei / titlu

A început prima sesiune de tranzacţii cu acţiuni Facebook la Bursa de Valori Bucureşti.  Primele tranzacţii s-au făcut  la 96 de lei / titlu. Preţurile de ofertă şi de cumpărare se încadrează între 95 şi 96 de lei / acţiune. Firma de brokeraj Tradeville, care este totodată şi formatorul de piaţă al acţiunii (market maker), a anunţat un preţ de referimnţă de 93,65 de lei / acţiune.
Adrian N. Ionescu - vin, 07 dec. 2012, 12:54
Primele tranzacţii cu acţiuni Facebook s-au făcut la 96 de lei / titlu

Acţiunile Facebook au un potenţial de creştere de aproape 9%, în ziua în care firma de brokeraj Tradeville le aduce la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Deschiderea primei şedinte bursiere în care vor fi tranzacţionate acţiunile Facebook va fi oficiată astăzi, de către reprezentanţii Tradeville şi ai BVB, la Târgul de investiţii.

După şocul prăbuşirii de peste 3 ori a preţurilor, după listarea din 18 mai 2012, de la New York, acţiunile Facebook (simbol Bursier FB) au intrat pe o tendinţă de creştere, care are ca ţintă pragul de 30,5 de dolari / titlu, potrivit analiştilor consultaţi de Reuters şi citaţi de Tradeville.

Preţul ţintă de 30,5 de dolari / titlu , estimat de analiştii consultaţi de Reuters, este cu circa 9% mai mare decât cel din piaţa americană, care ar echivala cu peste 97 de lei, la cursul BNR.

Facebook (FB) este a 26 mare companie străină care poate fi tranzacţionată în lei la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), majoritatea fiind aduse de firma de brokeraj Tradeville, lidera intermedierii tranzacţiilor bursiere prin internet din România.

Tradeville a cumpărat acţiuni FB de pe piaţa americană şi le pune acum în circulaţie pe platforma sistemului alternativ de tranzacţionare de la BVB. Intrarea în posesie a acţiunilor cumpărate este posibilă prin conexiunile Depozitarului Central, care se ocupă cu operaţiunile post – tranzacţionare şi face parte din grupul BVB.

De asemeni, posesorii de acţiuni FB obţinute pe altă cale le pot pune în vânzare la BVB.

„Rezultatele Facebook în trimestrul 3 au fost pe un trend ascendent, compania înregistrând venituri totale de 1,26 miliarde de dolari, din care 1,09 miliarde au fost obţinute din spaţiul publicitar oferit partenerilor“, constată analiştii de la Tradeville, în raportul lor.

Facebook a înregistrat un profit net de 311 milioane de dolari (0,12 USD/actiune), depasind estimarile analiştilor Reuters. Creşterea veniturilor Facebook, de 32% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a fost afectată cu aproximativ 6% de întărirea dolarului.

„Considerăm că Facebook (FB) şi-a atins obiectivul de a atrage un numar impresionant de utilizatori, pasul urmator fiind monetizarea acestui activ (valorificarea, n.r.). FB generează în prezent venituri de 4,6 doalari / utilizator / an, valoare scazută în comparaţie cu Google (GOOG), însă eforturile managementului de a dinamiza activitatea companiei pot fi primii paşi în evoluţia ascendentă, atât a veniturilor cât şi a titlurilor Facebook”, estimează analiştii Tradeville.

Facebook a înregistrat un număr impresionant de 1.007 mld. de utilizatori, în luna septembrie, adică circa 1/7 din populaţia planetei, în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 584 milioane de utilizatori au accesat zilnic site-ul de socializare, în creştere cu 28% faţă de anul trecut.

„Facebook intenţionează să dezvolte, în urmatoarea perioadă, partea de aplicaţii care va îmbunătăţi experienţa folosirii platformei şi va transforma modul de interacţionare a utilizatorilor cu firmele care au nevoie de promovare. În acest scop, Facebook a lansat în ultimele luni şi dezvoltă în continuare mai multe strategii şi aplicaţii care vor uşura şi eficientiza efortul de promovare”, spun analiştii Tradeville.

 
Te-ar mai putea interesa și
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Tranzacție de 5 mil. euro între Eldrive și MOON Power pe piața stațiilor de încărcare pentru mașini electrice
Operatorul de stații de încărcare pentru mașini electrice Eldrive România a comandat peste 300 de stații MOON Power de la importatorul Porsche România....
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland lansează aplicația pentru încărcarea mașinilor electrice la cele 150 de stații din parcările magazinelor
Kaufland România lansează E-Mobility, proiectul prin care posesorii Kaufland Card cu mașini electrice au posibilitatea ...
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan: S-a reactivat suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2 și 4
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat într-o conferință de presă că PUZ-urile sectoarelor 2 și 4 ...
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Pierderile companiilor străine de pe urma ieşirii de pe piaţa din Rusia depăşesc 107 miliarde de dolari – Reuters
Exodul din Rusia a corporaţiilor străine începând din 2022, după ce aceasta a invadat Ucraina, a dus la pierderi ale ...