1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Finanţe şi bănci

Tranzacţiile cu cardul depăşesc 28 miliarde de lei în România, în T2

Numărul tranzacţiilor de plată cu carduri emise de către prestatorii de servicii de plată rezidenţi a avansat cu 9,6%, în trimestrul II din acest an, până la 222,2 milioane, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce valoarea achitată s-a ridicat la 28,27 miliarde de lei, potrivit platformei dreptullabanking.ro, o campanie a băncilor din România, scrie Agerpres. 

31 iul, 2020 | Agerpres

Numărul total al cardurilor în circulaţie în România, la sfârşitul lunii iunie 2020, se ridică la 18,43 milioane, cu 4,1% mai mare faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior, când au fost raportate 17,7 milioane de carduri.

Dintre acestea, 15.430.130 reprezentau carduri de debit şi 2.907.432 carduri de credit. În acest context, statistica arată că România are mai puţin de un card bancar pe cap de locuitor, una dintre cele mai mici valori din statele Uniunii Europene (UE), ca urmare a preferinţei pentru plăţile efectuate în numerar.

"Trecerea la cashless şi contactless este o tendinţă care s-a accentuat în ultimii ani pe fondul digitalizării serviciilor bancare, însă a fost accelerată în perioada pandemiei. Ca măsură suplimentară de asigurare a sănătăţii, băncile au recomandat populaţiei efectuarea plăţilor fără numerar, prin mijloace moderne de plată puse la dispoziţie de acestea, precum cardurile sau plăţile online. Instituţiile de credit din România contribuie în mod activ la accelerarea introducerii soluţiilor digitale în serviciile financiar bancare şi sunt preocupate de redefinirea modelelor de afaceri prin noi servicii inovative", se arată în comunicatul de presă, transmis vineri AGERPRES, de către reprezentanţii #DreptulLaBanking.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO