Tranzacţiile la bursa de metale de la Londra sunt afectate de penele de curent

Traderii de metale se confruntă cu întreruperi în activitatea de tranzacţionare pe cea mai importantă bursă de acest fel, unde zilnic se tranzacţionează contracte cu o valoare de peste 60 de miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
AGERPRES - mar, 11 ian. 2022, 10:04
Tranzacţiile la bursa de metale de la Londra sunt afectate de penele de curent

Întreruperea furnizării energiei electrice la centrul de date al unei terţe părţi a provocat probleme de conectivitate, susţine bursa de metale de la Londra (London Metal Exchange). Aceste întreruperi au blocat accesul unor traderi la o platformă care fixează preţurile globale pentru o gamă variată de metale, de la cupru şi până la aluminiu. Zilnic pe această platformă se tranzacţionează contracte futures cu metale în valoare de aproximativ 64 de miliarde de dolari, scrie Agerpres.

„Analizăm această problemă în regim de urgenţă şi îi menţinem informaţi pe participanţii de pe piaţă cu privire la progresele realizate”, a declarat un purtător de cuvânt de la LME.

Potrivit datelor Bloomberg, tranzacţiile la bursa de metale de la Londra nu au fost reluate până în acest moment. Ultimele tranzacţii derulate pentru cele şase metale de bază au fost derulate marţi înainte de ora 02.00 a.m, în condiţiile în care în mod normal platforma electronică se închide la 03.00 a.m.

Un purtător de cuvânt de la Hong Kong Exchanges and Clearing Ltd., care deţine LME, nu a răspuns la întrebările referitoare la momentul în care ar putea fi reluate tranzacţiile.

„Am fost înştiinţaţi de brokerul nostru că LME nu a putut deschide tranzacţiile din cauza unor probleme de conectare la centrul de date al unei terţe părţi. Asta va afecta tranzacţiile în special în condiţiile în care alte platforme operează. Însă nu avem altă opţiune decât să aşteptăm până când problemele vor fi rezolvate”, a spus Eric Liu, director de trading la firma ASK Resources Ltd. din Shanghai.

Cu o vechime de peste un secol, bursa de metale de la Londra a mai suferit întreruperi neprogramate în trecut din cauza unor probleme de conectivitate cu un furnizor extern însă în mod normal tranzacţiile au fost reluate după câteva ore.

Te-ar mai putea interesa și
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
S-a deschis Argeș Mall din Pitești, o investiție de peste 100 de milioane de euro – VIDEO
Prime Kapital a inaugurat astăzi, 25 aprilie, deschiderea celui mai nou mall din Pitești, județul Argeș. Investiția este de peste 100 de milioane de euro, una dintre cele mai mari din ultimii......
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Mierlea, InfoCons: Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu se comite o infracţiune
Prin utilizarea aplicaţiei WhatsApp în activităţile de serviciu comiteţi o infracţiune, pentru că orice transmitere ...
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
Problemele economice ale Germaniei provoacă îngrijorări în ţările vecine
 Evoluţia slabă a economiei germane provoacă îngrijorări în ţările vecine, din Elveţia şi până în Polonia, ...
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT ...