1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Companii

Tranzacţiile pe piaţa de fuziuni şi achiziţii vor avea o creştere modestă în 2014 - raport CMS

Piaţa de fuziuni şi achiziţii va avea o creştere modestă în 2014, chiar dacă va fi înregistrat un nou flux constant de tranzacţii, iar România va rămâne atractivă pentru investitori şi are potenţial să devină extrem de atractivă, în următorii ani, arată 'Emerging Europe: M7A Report 2013/14', prezentat, joi, de compania CMS.

06 feb, 2014 | Agerpres

România a înregistrat tranzacţii în jurul valorii de 1,18 miliarde euro, în 2013 (similare celor din 2011), în zona serviciilor financiare, în industrie, agricultură.

'Aceasta este pentru noi o evoluţie de bun augur, pentru că există destul de multă efervescenţă în piaţă. Oportunităţi există, încă, dar nu ştim dacă există cumpărători. Piaţa de private equity nu este încă o piaţă atractivă şi este posibil să mai vedem nişte ieşiri de fonduri de investiţii în acest an. Totuşi suntem optimişti în ceea ce priveşte fluxul de afaceri în zona Europei Centrale şi de Est, în 2014. Credem că cea mai rea parte a crizei financiare s-a încheiat, iar încrederea revine încet pe pieţe', a apreciat Horea Popescu, copreşedinte pentru România al Corporate M&A şi Private Equity al CMS.

Potrivit Raportului, 'este de aşteptat ca apetitul să crească din partea achizitorilor externi, pe fondul unor oportunităţi de ţinte subevaluate şi al posibilităţii achiziţiei de pachete de acţiuni ale unor companii, care să dea investitorilor posibilitatea să preia controlul'.

Pentru 2014, experţii CMS consideră că cel mai activ sector pentru achiziţii rămâne cel al energiei şi resurselor naturale, urmat de infrastructură şi agricultură, însă România rămâne, încă, vulnerabilă la strânsele conexiuni cu Eurozone.

Cele mai multe tranzacţii în România, în 2013, s-au înregistrat în servicii (39), urmate de alte tranzacţii nenominalizate (34), finanţe şi asigurări - 21, industrie - 15, utilităţi - 15, retail - 14, media şi entertainment - 10.

Între cele mai importante achiziţii au fost cumpărarea asiguratorului Aegon de către Eureko, banca ungară MKB şi-a vândut afacerile sale de leasing din România, Astra Asigurări a cumpărat AXA Life Asigurări, Samsung a cumpărat un proiect fotovoltaic în sudul României, Alvogen a cumpărat LaborMed, iar Intel a achiziţionat Kno, o companie de software educaţional, cu birouri şi în Statele Unite.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO