Traseul celei mai aşteptate autostrăzi din România ar putea fi gata până pe 15 septembrie. Urmează licitaţii pe bucăţi

Tot traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti va fi definitivat până pe 15 septembrie, estimează Cătălin Homor, directorul general al CNADNR. Oficialii de la Drumuri au dezvăluit, pentru ECONOMICA.NET, noile planuri pentru cel mai important proiect de infrastructura rutieră din România.
Economica.net - Dum, 28 aug. 2016, 20:51
Traseul celei mai aşteptate autostrăzi din România ar putea fi gata până pe 15 septembrie. Urmează licitaţii pe bucăţi

Studiile geotehnice necesare autostrăzii Sibiu – Piteşti sunt în plină desfăşurare pe loturile 1,4 şi 5, după cum a anunţat săptămâna trecută Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR).

Întrebat ce se întâmplă cu loturile 2 şi 3, şeful de la Drumuri a spus pentru ECONOMICA.NET că până pe 15 septembrie va fi definitivat tot traseul autostrăzii.

„Consultantul Comisiei Europene, JASPERS, a emis nişte observaţii acum ceva timp. Miercuri a avut loc o şedinţă în care a fost prezentat modul de implementare a observaţiilor. Estimez că până la 15 septembrie vom avea tot traseul definitivat”, a declarat Cătălin Homor, directorul general al CNADNR.

În perioada 24 august – 25 august 2016, reprezentanţii CNADNR au efectuat o vizită în teren pentru verificarea mobilizarii prestatorului cu privire la ritmul lucrărilor de forare.

„Astfel, s-a constatat la faţa locului că instalaţiile de foraj necesare sunt mobilizate iar prelevarea probelor de pământuri, descrierea litologică a acestora, etichetarea, împachetarea şi transportul lor de pe amplasamentele forajelor către laboratoarele de analiză se fac respectându-se prevederile standardelor și a normativelor în vigoare”, au spus reprezentanţii CNADNR.

Potrivit lor, investigaţiile geotehnice în teren sunt realizate în proporţie de aproximativ 75% pe secțiunea 1 Sibiu – Boiţa, 80% pe secțiunea 5 Curtea de Argeş – Piteşti şi aproximativ 35% pe secţiunea 4 Valeni – Curte de Argeş.

„Pentru Secţiunea 2 Boita-Racoviţa şi Secţiunea 3 Racoviţa-Văleni nu a fost încă aprobat traseul final al autostrăzii. Traseul va putea fi avizat după finalizarea Raportului de Analiză Multicriterială etapa 2, Raport care a fost revizuit de către Proiectant şi este în analiză la CNADNR şi JASPERS”, au precizat reprezentanţii CNADNR pe pagina de Facebook a companiei.

Totodată, ei au mai spus că Studiul Geotehnic Preliminar pentru secţiunile 1 şi 5 a fost predat în data de 12 august 2016, acesta fiind în analiza CNADNR.

Scoasă la licitaţie pe bucăţi, proiectarea separată de execuţie

În cazul autostrăzii Sibiu-Piteşti, oficialii de la Drumuri iau în calcul posibilitatea de a nu mai merge la pachet cu toate loturile, având în vedere că porţiunile de drum din munţi sunt mai dificil de realizat, şi nici cu proiectare şi execuţie pe acelaşi contract.

„Evaluăm posibilitatea de a lansa loturile independent”, a menţionat Cătălin Homor, care estimează că în martie anul viitor vor fi scoase la licitaţie contracte pentru Proiect Tehnic şi Autorizaţie de Construire pentru loturile 1 şi 5.

Deşi vor fi scoase la licitaţie separat, loturile din autostrada Sibiu-Piteşti vor putea fi deschise circulaţiei la finalizarea construirii fiecăruia, întrucât au noduri de descărcare la capete, a mai explicat Cătălin Homor.

Sibiu-Piteşti este una dintre cele mai aşteptate autostrăzi din România, inclusiv de către cea mai mare companie din România, Dacia, care este şi cel mai mare exportator la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie
CFR Călători măreşte preţurile la bilete, de la 1 iulie
CFR Călători măreşte preţurile la biletele de tren de la 1 iulie, astfel că o călătorie Bucureşti - Constanţa, de exemplu, la clasa a 2-a, va costa 67 de lei cu IR, de la 55,7 lei, iar......
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Primul dezvoltator imobiliar care anunță că pleacă din România din cauza problemelor urbanistice din București
Dezvoltatorul spaniol Gran Via, prezent pe piața din România de 15 ani, a decis să nu mai investească în imobiliare ...
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania avertizează că o posibilă plafonare a preţului petrolului rusesc nu este iminentă
Germania şi alte state membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat o serie de îngrijorări cu privire la o plafonare a ...
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Franţa spune că UE va adopta un impozit minim pe companii cu sau fără Ungaria
Statele membre UE lucrează la modalităţi alternative pentru a implementa un impozit minim de 15% pentru multinaţionale, ...