Travelminit.ro: Minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut

Potrivit unui sondaj realizat de Travelminit, în care a întrebat 200 de români din rândul clienților săi, 65% dintre respondenți au confirmat că au în plan o vacanță în România în perioada Rusaliilor, în timp ce 6% dintre ei spun că își vor petrece zilele libere în străinătate. Pe de altă parte, 29% dintre cei chestionați susțin că încă nu au planuri de minivacanță, însă partea bună e că hotelierii încă anunță disponibilități și oferte last minute pentru Rusalii.
Ion Dobreanu - vin, 19 mai 2023, 17:30
Travelminit.ro: Minivacanța de 1 iunie aduce prețuri la cazare cu 16% mai mari decât anul trecut

De asemenea, 56% dintre respondenți vor să-și petreacă vacanța cu familia, 36% în cuplu, iar 8% singuri.

În ceea ce privește prețurile, Travelminit anunță o creștere a tarifelor la cazare cu 16% în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare în weekendul prelungit de Rusalii este de 296 de lei / cameră dublă. Prețul mediu pentru 2două persoane, două nopți, începe de la 797 de lei, prețul mediu pentru doi adulți, doi copii, două nopți, începe de la 1050 de lei, iar prețul mediu pentru doi adulți, doi copii, trei nopți începe de la 1430 de lei.

„Este primul an când nu mai avem incertitudine în industria turismului, românii pot călători fără restricții, iar această stabilitate în piață se reflectă și în numărul de rezervări, dar și în procesul de rezervare. Turiștii noștri au din nou încredere să-și facă planuri de vacanță pe termen lung și să facă rezervări cu mult înainte de data sosirii pentru a profita de prețuri mai avantajoase, dar și de o varietate mai mare a locurilor disponibile din cadrul unităților de cazare.

Odată cu minivacanța de Rusalii, Travelminit a dat startul sezonului estival, iar rezervările efectuate acum pe platformă au un trend ascendent, semn că dorința românilor de a călători vara aceasta este foarte mare. Mai mult decât atât, recomandarea noastră este să vă organizați încă de pe-acum concediile, este momentul potrivit pentru a planifica și rezerva o vacanță în România, deoarece unitățile de cazare încă dispun de locuri libere la prețuri rezonabile‟”, spune Török Dóra, manager operațional Travelminit.ro.

Vacanțele în familie: care sunt cei mai importanți factori de luat în considerare?

Potrivit sondajului realizat de Travelminit.ro, atunci când vine vorba despre vacanțele în familie, cei care călătoresc alături de copii țin cont de următoarele criterii: 69% dintre voturi au mers către o cameră de tip Family, 49% dintre voturi sunt pentru piscină pentru copii, 27% dintre voturi au mers și către opțiunea activităților pentru copii organizate la cazare, 38% dintre voturi au mers și pentru un loc de joacă pentru cei mici, în timp ce 12% dintre voturi au mers către meniul dedicat copiilor.

În ceea ce privește starea de spirit din timpul vacanței, 86% dintre respondenți sunt de părere că un concediu cu familia e întotdeauna o experiență frumoasă și că nu se pot bucura cu adevărat de vacanță fără familie. În același timp, 12% dintre părinți susțin că o vacanță cu familia poate fi o adevărată provocare, iar numai 2% dintre ei spun că vacanțele în familie reprezintă un impediment pentru liniștea unui cuplu.

Despre Travelminit.ro

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platformă și acoperă o gamă largă de cazare în toată țara (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piața rezervărilor cu card de vacanță. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 200 de milioane de euro și peste 500 de angajați.

În 2022, Szallas Group (inclusiv Travelminit) a fost achiziționat de către Wirtualna Polska Holding, una dintre principalele companii de e-commerce și media din Polonia, cotată la bursă și cu sediul în Varșovia.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...