Trei acţionari ai SIF Moldova au cerut dividende cu 41% peste propunerea CA: 91% din profit

Trei acţionari ai SIF Moldova (SIF2) au solicitat dividende de 124,6 milioane lei, cu 41% peste cele propuse de Consiliul de Administraţie al societăţii şi reprezentând aproape 91% din profitul net înregistrat anul trecut de societatea de investiţii financiare.
Economica.net - vin, 08 mart. 2013, 17:46
Trei acţionari ai SIF Moldova au cerut dividende cu 41% peste propunerea CA: 91% din profit

Propunerea pentru un dividend mai mare a fost prezentată, vineri, de Fondul de Pensii Administrat Privat ING (1,67% din acţiunile SIF Moldova) şi doi acţionari persoane fizice Diana Le Bomin (2,79% din acţiuni) şi Mihai Rotaru (2,18% din titluri), potrivit unui comunicat transmis, vineri, de SIF Moldova Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cei trei acţionari au solicitat un dividend brut de 0,24 lei/acţiune, cu 41% peste propunerea Consiliului de Administraţie de 0,17 lei/acţiune. Raportat la cel mai recent preţ de la bursă, de 1,55 lei/titlu, randamentul dividendului cerut de acţionari este de 15,5%, iar al dividendului propus de administratori de aproape 11%.

În ambele cazuri, randamentele sunt peste dobânzile practicate de bănci la depozitele atrase de la clienţi.

Dacă acţionarii vor aproba propunerea CA pentru dividend, societatea de investiţii va distribui dividende în valoare de 88,2 milioane lei (20,2 milioane euro), sumă reprezentând 64% din profitul consemnat anul trecut.

În cazul aprobării dividendului cerut de acţionari, SIF Moldova va distribui dividende de 124,6 milioane lei, aproape 91% din profitul net înregistrat anul trecut, şi ar însemna cel mai mare dividend în valoare absolută plătit de societate.

Cele două propuneri de dividend vor fi discutate într-o AGA programată pentru 4/5 aprilie, când, printre altele, ar urma să fie ales şi un nou Consiliu de Administraţie.

Intresul investitorilor pentru AGA din aprilie a fost vizibil vineri, în ultima zi în care cumpărătorii acţiunilor mai aveau dreptul să participe la AGA. Astfel, în şedinţa de vineri au fost realizate mai multe deal-uri cu 5,25% din acţiunile SIF Moldova în valoare cumulată de 42,3 milioane lei (9,7 milioane euro). Cel mai mare pachet de acţiuni, reprezentând 4,91% din capitalul social al societăţii de investiţii financiare, a fost transferat pentru 39,5 milioane lei (9 milioane euro).

La sfârşitul anului trecut, investitorii români deţineau aproape 78% din acţiunile SIF Moldova (51,03% – persoane fizice; 26,95% – persoane juridice), iar restul de puţin peste 22% din titlurile societăţii sunt în portofoliile investitorilor străini (1,7% – persoane fizice; 20,31% – persoane juridice).

Acţiunile SIF Moldova au încheiat şedinţa bursieră de vineri în scădere cu 0,13%, la 1,55 lei. La această cotaţie, capitalizarea societăţii de investiţii financiare este de 804,5 milioane lei (184,7 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...