Trei companii sunt interesate de preluarea activelor Remin

Companiile African Consolidated Resources din Africa de Sud, Metals Finance Europe şi Romaltyn Baia Mare, unde acţionar este un fond de investiţii controlat de fostul premier al Republicii Moldova, sunt interesate să cumpere activele companiei de stat Remin Baia Mare, aflată în insolvenţă.
Economica.net - mar, 14 mai 2013, 15:24
Trei companii sunt interesate de preluarea activelor Remin

„Investitori interesaţi de activele Remin Baia Mare sunt African Consolidated Resources Ltd Africa de Sud, prin oficialii din România, Romaltyn Baia Mare, Metals Finance Europe Ltd”, a comunicat Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) la solicitarea MEDIAFAX.

Premierul Victor Ponta a anunţat, la sfârşitul lunii aprilie, că Guvernul va transforma creanţele statului la Remin în acţiuni, care vor fi transferate AAAS, deoarece există un investitor important care poate redeschide compania minieră.

African Consolidated Resources extrage aur, nichel, platină, cupru, fosfaţi şi diamante. Metals Financ, firmă înregistrată în Marea Britanie, are operaţiuni în Australia, Chile şi în Europa de Est, unde extrage nichel şi crom.

Fondul de investiţii Fribourg Investments, controlat de fostul premier al Republicii Moldova Ion Sturza, a preluat la începutul acestui an 49% din acţiunile companiei Romaltyn, care reciclează deşeuri miniere la Baia Mare. Romaltyn deţine la Baia Mare şi o uzină de tratare a minereului aurifer, care însă nu este operaţională.

C om­pania Națţonală a Meta­lelor Preţioase şi Neferoase Remin Baia Mare şi-a întrerupt defintiv activitatea în 2006, iar din 2009 se află în insolvenţă Înainte de 1989, compania a avut chiar şi 30.000 de angajaţi.

Toate depozitele de pirită auriferă ale Remin au fost cumpărate pentru 53,1 milioane de dolari de traderul elveţian de metale şi minereuri Werco Trade.

Te-ar mai putea interesa și
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: Au „angajat” un robot
Cum și-a rezolvat Profi, cel mai mare angajator din România, problemele generate de creșterea numărului de salariați: ...
Retailerul Profi, operat de fondul de investiții Mid Europa Partners, cel mai mare angajator din România conform datelor din 2020, a investit într-un robot care va prelua sarcinile legate de......
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
Appraisal & Valuation SA a atras 4,4 milioane de lei în prima zi a plasamentul privat
TradeVille a încheiat cu succes și în mod anticipat, chiar în prima zi, în condițiile unei suprasubscrieri de peste ...
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Top cele mai valoroase branduri din lume 2021 – Kantar
Amazon şi Apple sunt în 2021 cele mai valoroase branduri din lume dar mărcile din China ocupă poziţii din ce în ce ...
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
Petrom intră pe piața de gaze naturale lichefiate
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a obținut licența pentru comercializarea de gaze naturale ...