Trei din cinci magazine Delhaize din lume s-au deschis în România. Ce se întâmplă?

Focus pe România! Din 2011 încoace, România este ţara unde belgienii de la Delhaize Group au investit cei mai mulţi bani în expansiune, dintre toate cele 10 ţări unde operează. În ultimul trimestru al anului, trei din cinci magazine Delhaize s-au deschis în ţara noastră.
Alina Stanciu - Dum, 10 nov. 2013, 10:40
Trei din cinci magazine Delhaize din lume s-au deschis în România. Ce se întâmplă?

Grupul de retail belgian Delhaize , care operează pe plan local brandurile Mega Image (supermarketuri) şi Shop&Go (magazin de proximitate) are toată atenţia îndreptată către România. În timp ce pe pieţele mature închide din magazine, în ţara noastră taie panglică după panglică. Din 2011 şi până acum, România este ţara unde retailerul a deschis cel mai mare număr de magazine. În perioada 2010-2011, cele mai numeroase deschideri au fost în Bulgaria şi Bosnia-Herţegovina.

Trei din cinci magazine ale grupului se deschid în România 

Doar în ultimele trei luni pentru care există informaţii (sfârşitul trimestrului 2-sfârşitul trimestrului 3), grupul belgian a inaugurat în România 20 de unităţi, adică peste 60% din deschiderile înregistrate în toate cele zece ţări unde operează. Spre comparaţie, în Bulgaria au deschis numai 7 magazine, iar în Serbia cinci. De asemenea, de la finele trimestrului unu şi până la sfârşitului trimestrului doi, Delhaize a inaugurat pe plan local 27 de magazine, adică 61% din toate inaugurările efectuate în acea perioadă, iar în primele trei luni ale anului lanţul belgian a crescut cu alte 12 magazine, reprezentând 49% din totalul deschiderilor.  Astfel, dacă la sfărşitul anului trecut, Delhaize opera în ţara noastră 193 de magazine, la finele trimestrului trei al acestui an erau 252 de magazine.  

Şapte magazine într-o singură lună 

Joi, 7 noimenbrie, Mega Image a deschis ultimele sale două magazine din reţea: un supermarket în cartierul bucureştean Drumul Taberei şi un magazin de proximitate Shop&Go pe strada Agatha Bârsescu (sector 3). Au ajuns astfel la 265 de magazine dintre care 157 Mega Image, 107 Shop&Go şi un AB Cool (magazine cu produse congelate). Compania a anunţat însă pentru luna această 7 alte inaugurări. 

De ce România

Potrivit ultimului raport financiar al companiei, aferent trimestrului trei al acestui an, retailerul a raportat creşteri ale vânzărilor de 4,9% în sud-estul Europei (în total 764 de milioane de euro) în principal ca urmare a rezultatelor bune din România şi Grecia. „Creşterea este o urmare expansiunii şi a vânzărilor mai mari în termeni comparabili din Grecia şi România. (…)Creşterea importantă (a vânzărilor n.red) a continuat în România, susţinută fiind de creşterea numărului de magazine, dar şi de creşterea vânzărilor în termeni comparabili (acelaşi număr de magazine)”, se arată în raportul financiar al companiei.

 

 


 

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...