Trei fonduri de pensii ING vor să vândă 8% din acţiunile Impact, pachet evaluat la 2,5 milioane lei

Trei fonduri de pensii administrate de ING vor să vândă, miercuri, la bursă un pachet de acţiuni reprezentând cumulat 8,15% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer&Contractor (IMP), titluri evaluate la 2,5 milioane lei (560.000 de euro), în funcţie de cel mai recent preţ de la BVB.
Economica.net - mar, 25 iun. 2013, 15:44
Trei fonduri de pensii ING vor să vândă 8% din acţiunile Impact, pachet evaluat la 2,5 milioane lei

Cele trei fonduri au mandatat Raiffeisen Capital&Investment să intermedieze transferul acţiunilor, printr-o vânzare specială la ordin, potrivit unui anunţ transmis de firma de brokeraj Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cel mai mare pachet este în portofoliul Fondului de Pensii Administrat Privat ING (7,04%), în timp ce fondul de pensii facultative ING Optim are 0,69%, iar fondul de pensii facultative ING Activ deţime 0,42% din acţiuni.

Decizia privind vânzarea acţiunilor vine la scurt timp după trecerea datei de înregistrare pentru o AGA, în care s-a decis reducerea capitalului social de zece ori, de 197,8 milioane lei la 19,7 milioane lei. Operaţiunea a fost propusă de unul dintre acţionarii semnificativi ai Impact, omul de afaceri Andrian Andrici, care şi-a motivat propunerea prin creşterea pierderilor înregistrate de Impact, precum şi prin „necesitatea de a aduce valoarea nominală a acţiunilor la un nivel care să reflecte valoarea lor de tranzacţionare actuală pe piaţa de capital”.

Andrici deţine 10,69% din acţiunile Impact.

Omul de afaceri Gheorghe Iaciu este cel mai mare acţionar al Impact, controlând 29,37% din acţiunile dezvoltatorului imobiliar.

Iaciu a intrat în acţionariatul Impact în luna martie, cumpărând 23,22% din acţiunile Impact, pentru 6,4 milioane lei (1,4 milioane euro). Acţiunile au fost cumpărate în ziua în care Popp şi un fost director al Impact, Carmen Săndulescu, au fost executaţi silit pentru un credit pe care Popp nu l-a rambursat. Anterior executării silite, Popp deţinea 16,48% din acţiuni, iar Săndulescu avea 9,65%.

Iaciu este proprietarul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia (SIF4).

Veniturile Impact s-au dublat în primul trimestru, de la 2,8 milioane lei la 5,6 milioane lei, însă compania a înregistrat pierderi în creştere de la 4,3 milioane lei la 5,5 milioane lei.

În acţionariatul Impact se regăseşte şi compania de administrare a investiţiilor East Capital, care deţine prin firma Salink Limited, din Cipru un pachet de 10,1% din acţiuni.

Acţiunile Impact au încheiat şedinţa bursieră de marţi în scădere cu 7,56%, la 0,1552 lei. La această cotaţie, capitalizarea companiei este de 30,7 milioane lei (6,8 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...