Trei întrebări incredibil de simple pe care oamenii de succes şi le-au pus pentru a schimba lumea

Cele mai inteligente idei sunt, adesea, cele mai simple. Când auzi despre decizii inspirate, te gandeşti adesea „cum de nu mi-a trecut mie prin cap?" Iată o formulă, întotdeauna câştigătoare, folosită de lideri, pentru a schimba lumea.
Economica.net - vin, 07 sept. 2012, 21:00
Trei întrebări incredibil de simple pe care oamenii de succes şi le-au pus pentru a schimba lumea

 „Folosiţi această formulă data viitoare când simţiţi că vă împotmoliţi, fie că doriţi să produceţi o schimbare în industria în care activaţi, sau în viaţa personală şi vă promit că va funcţiona”, scrie antreprenorul Mike Maddock, autorul volumului „Speaker and Idea Monkey”, într-un articol pentru Forbes.com.

Întrebarea numărul 1: Care este rezultatul pe care-l doresc?

Cei mai mulți oameni par să se blocheze în anumite momente, prinși într-o situaţie imposibilă. Ei involuntar ajung să joace rolul unei victime neajutorate, iar victimele nu pot inova, deoarece acestea sunt concentrate pe probleme, nu pe soluţii. Îi veți auzi vorbind despre faptul că viaţa nu e dreaptă, că au avut ghinion, și caută încurajare sau scuze pentru a se simţi mai bine în această situaţie. În timp ce acest lucru poate să-i ajute să se simtă bine, îi trimite tot către lipsa de acțiune.
Întrebarea „Care este rezultatul pe care-l doresc?” îţi forțează mintea să se concentreze asupra destinației finale, nu asupra unor piedici de pe drum. Eficienţa aceastei întrebări constă în faptul că îţi transformă gândirea instant într-una creativă. Și odată ce oamenii de succes realizează care este destinaţia, îşi pun rapid cea de-a doua întrebare, care poate schimba lumea.

Întrebarea numărul 2: Ce-mi stă în cale?

Cei mai buni lideri sunt de experţi în identificarea și prioritizarea obstacolelor, care ar putea apărea în calea rezultatului pe care şi-l doresc. Apoi caută modalități de a elimina, evita sau neutraliza.
Anul trecut, invitat la un talk show, George Clooney a povestit cum a pierdut peste 9 kilograme pentru un rol într-un film. Moderatorul a fost uimit de cât de bine arată Clooney și l-am întrebat cum a reușit să slăbească atât de repede. Răspunsul lui Clooney a fost ceva de genul, „Am mâncat mai puțin și am făcut mai multe exerciţii'” De prea de multe ori vorbim despre cât de greu este să ‘scazi în greutate’, în timp ce mâncăm chips-uri. Dar liderii care folosesc această formulă trec rapid de la rezultat, la plan şi la execuție.
„Vreau să fiu cu 9 kg mai uşor”, spune liderul luminat. „Deci, ce stă în calea mea?” Să vedem …

Îmi fac timp pentru sport

Deci îmi voi începe fiecare zi cu o şedinţă de fitness. În fiecare weekend, îmi voi pregăti echipamentul de sală pe o săptămână şi-l voipune în portbagajul maşinii.

Trebuie să mănânc mai sănătos, întrucât o dietă incorectă ar face acest demers imposibil

Deci îmi voi face temele, voi cumpăra doar mâncare sănătoasă şi voi mânca porţii mici. Îmi voi lua mâncare de acasă, ca să nu mai mănânc de la fast food.

Fără calcul, acest lucru va fi imposibil

Voi comunica femiliei, prietenilor şi colegilor de la serviciu despre scopul meu şi în cât timp îl voi atinge. Îmi voi cumpăra un cântar şi mă voi cântări în fiecare zi.

Întrebarea numărul 3: Cine s-a mai gândit la asta?

Deci creatorii noștri au identificat rezultatul dorit. Ei au creat o listă de obstacole, le-au prioritizat și au identificat modalități de a depăși fiecare obstacol. Din acest punct, liderii trec la acțiune în timp ce alţii se opresc să fure idei. Dar din moment ce furtul este un termen neetic, vom numi această strategie „inginerie paralelă”.

„La mijlocul anilor ’90, compania noastră a crescut la aproximativ 25 de persoane. Am avut zeci de proiecte în acelaşi timp și era nevoie de o modalitate mult mai eficientă de a gestiona complexitatea crescândă a afacerii. Deci, fiind antreprenori naivi, am decis să construim un sistem software care să ne ajute să gestionăm și să optimizăm fiecare proiect. Dupa ce am cheltuit aproximativ 185.000 dolari și sute de ore, am renunțat proiect. Cu doar trei telefoane, am cumparat un sistem software care făcea 90% din lucrurile pe care încercam să le construim cu soluţia noastră software. Mai bine ne opream la faza de inginerie paralelă’, povestește Madock.

Inteligenta este de a învăța din greșelile proprii; înțelepciunea este a învăța din greșelile altora. E mai puțin dureros să fi înțelept decât inteligent. Este, de asemenea, mult mai ieftin. De aceea, această a treia întrebare este atât de importantă.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...