Trei noi parcări în Bucureşti. La toamnă încep lucrările

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, joi, că lucrările la parcările subterane din Piaţa Valter Mărăcineanu, strada Edgar Quinet şi din spatele Spitalului Colţea ar putea începe din această toamnă.
Economica.net - joi, 13 sept. 2012, 13:27
Trei noi parcări în Bucureşti. La toamnă încep lucrările

Sorin Oprescu a spus că, dacă vremea permite, lucrările la cele trei parcări subterane ar putea începe după ce sunt finalizate lucrările la parcarea de la Universitate.

Edilul şef al Capitalei a precizat că parteneriatele public-private pentru aceste parcări au fost semnate, iar autorizaţiile de construire sunt în curs de elaborare.

Parcarea subterană de la Universitate va fi funcţională în cursul lunii septembrie, anunţa în august primarul Capitalei.

Parcarea de la Universitate are trei niveluri şi o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme şi 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta are o intrare din strada Academiei, o ieşire lângă Muzeul de Istorie şi încă o intrare „interschimbabilă” în dreptul străzii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat şi liftul pentru şoferii care parchează.

Sorin Oprescu spunea, înainte de alegerile locale din iunie, că în programele pe care vrea să le iniţieze în al doilea mandat, pentru dezvoltarea Bucureştiului, intră şi construcţia unor noi parcări subterane, printre care indica parcajele din Piaţa Valter Mărăcineanu, din Piaţa Edgar Quinet şi de la Colţea.

Oprescu preciza că parcarea subterană din Piaţa Valter Mărăcineanu va avea 242 de locuri, termenul de finalizare fiind estimat pentru primul semestru din 2015, parcarea din Piaţa Edgar Quinet va avea 380 de locuri, termenul fiind semestrul al doilea din 2013, iar parcarea subterană de la Colţea va avea 420 de locuri, termenul fiind semestrul al doilea din 2015.

El preciza că Bucureştiul are o problemă cu locurile de parcare, iar acest lucru creează disconfort atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni, de aceea a acordat o atenţie deosebită acestui subiect.

În Strategia de parcare, studiu realizat de experţi internaţionali, a fost conceput primul sistem public de parcări moderne din Capitală, au fost create proiecte şi a fost găsită formula de finanţare prin parteneriate public-private, mai spunea Oprescu.

Primarul arăta că în prezent sunt în diverse stadii de planificare şi execuţie mai multe parcaje.

Sorin Oprescu preciza că în zona centrală a Capitalei, unde spaţiul este limitat, vor fi construite în special parcări subterane. De asemenea, strategia vizează şi construirea de parcări rezidenţiale, între blocuri, dar şi Park&ride, care înseamna parchează şi călătoreşte şi au drept scop descurajarea traficului în centrul oraşului.

Te-ar mai putea interesa și
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
România va participa la programul comun al statelor UE de achiziționare de obuze pentru Ucraina
Un număr de 17 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, au convenit luni să cumpere în comun muniţii de artilerie în valoare de două miliarde de euro pe care să le......
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanțelor a împrumutat 400 de milioane de lei de la bănci
Ministerul Finanţelor a împrumutat, luni, 400 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat ...
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului de energie nucleară
Nuclearelectrica a semnat un memorandum cu Emirates Nuclear Energy Corporation, pentru a colabora la dezvoltarea programului ...
Companiile Nuclearelectrica și Emirates Nuclear Energy Corporation (ENEC) anunță semnarea unui emorandum de înțelegere ...
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
APIA a început să elibereze adeverințe pentru solicitanții de ajutoare de stat în sectorul creșterii animalelor
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început eliberarea de adeverinţe pentru solicitanţii ...