Trei sferturi dintre executivii globali apreciază că evoluţia economiei se va îmbunătăţi în 2022 – PwC CEO Survey

Peste trei sferturi dintre directorii generali din companiile globale (77%) estimează că evoluţia economiei se va îmbunătăţi în 2022, faţă de anul trecut, relevă rezultatele celei de-a 25-a ediţie a sondajului PwC CEO Survey, publicat luni.
AGERPRES - lun, 17 ian. 2022, 11:49
Trei sferturi dintre executivii globali apreciază că evoluţia economiei se va îmbunătăţi în 2022 - PwC CEO Survey

În acest context, circa două treimi dintre liderii companiilor cu capital privat (67%) şi ai companiilor de tehnologie (64%) arată un nivel ridicat de încredere în perspectivele de creştere a veniturilor în următoarele 12 luni, scrie Agerpres.

La polul opus, se află directorii executivi din sectorul auto (46%) şi din sectorul hotelier şi de agrement (44%), care se confruntă cu lipsa de semiconductori, respectiv cu efectele persistente ale pandemiei asupra călătoriilor.

În ceea ce priveşte segmentul de securitate cibernetică, 49% din totalul celor chestionaţi susţin că digitalizarea accelerată din toate sectoarele de activitate au propulsat ameninţările din mediul virtual, comparativ cu 47% anul trecut şi 33% în 2020.

Conform cercetării PwC, mult mai puţin reprezentate în strategii şi compensaţii sunt obiectivele legate de emisiile de gaze cu efect de seră (13%) şi de reprezentarea de gen a forţei de muncă sau de diversitatea rasială şi etnică (8%).

În acelaşi timp, doar 22% dintre cei chestionaţi şi-au asumat o strategie net-zero, iar 29% spun că urmează să-şi ia acest angajament.

Pentru acest an, optimismul directorilor generali este cu un punct procentual mai mare decât în urmă cu un an şi cu 54 de puncte procentuale peste cel din 2020, când cei mai mulţi erau pesimişti.

Cea mai mare pondere a directorilor optimişti în ceea ce priveşte economia globală sunt din India, Japonia, Marea Britanie, Italia şi Franţa. În schimb, optimismul directorilor executivi privind economia globală a scăzut cel mai mult în SUA, Brazilia, China şi Germania.

CEO Survey 2022 a fost realizat la finalul anului trecut pe un eşantion de 4.500 de directori din întreaga lume, inclusiv din România.

PwC este o reţea de firme prezentă în 157 de ţări, cu mai mult de 294.000 de profesionişti ce oferă servicii de calitate în domeniul auditului, consultanţei fiscale şi consultanţei pentru afaceri.

Te-ar mai putea interesa și
Cea mai mare despăgubire plătită pe o poliţă de asigurare de viaţă a depăşit 1,13 milioane de lei, în 2021
Cea mai mare despăgubire plătită pe o poliţă de asigurare de viaţă a depăşit 1,13 milioane de lei, în 2021
 Cea mai mare despăgubire plătită în România anul trecut pe o poliţă de asigurare de viaţă a depăşit 1,13 milioane lei, în timp ce valoarea celor mai mari cinci indemnizaţii plătite......
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), consultări ...
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Banca italiană UniCredit SpA şi cea germană Commerzbank erau pe punctul de a demara discuţiile cu privire la o posibilă ...
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de ...